Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 28 Ağustos 2014 - 19:53 Yorum: 0

Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci

ABD'deki tedavi süreci sona eren ve Tekirdağ'a dönen Yılmaz'ın aylık rutin kontrolleri, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin uzman ekibince yapılacak

Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci

TEKİRDAĞ (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından ABD'de tedavi ettirilen "Gardner Sendromu" hastası Refiye Yılmaz, memleketi Tekirdağ'a geldi.

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yılmaz'ın geçen yıl nisan ayında Sağlık Bakanlığınca ABD'deki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderildiği hatırlatıldı.

Yılmaz'ın, tedavi sürecinde çoklu organ nakli kapsamında karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsaklarında parçalar halinde değişim yapıldığı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yıl mart ayında motivasyon için doktorlarının izniyle Tekirdağ'da ailesinin ikamet ettiği evde üç hafta kalan Refiye Yılmaz, tedavisinin devamı için ABD'ye dönmüştü. Yılmaz, dün gece Türkiye'ye giriş yapmış ve bugün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, kullandığı ilaçların kandaki değerleriyle ilgili tetkikler ve hastalığın genel durumuyla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Refiye Yılmaz'ın, babasının rahatsızlığından dolayı takip ve tedavisinin önceden bilgilendirilmesinde gecikme olmuştur."

Açıklamada, Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve aylık rutin kontrollerinin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin uzman sağlık ekibince yapılacağı ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber