Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Temmuz 2014 - 22:40 Yorum: 0

Reformlar ve hizmetler sayesinde

Başbakan Erdoğan, "Türkiye bugün bir Suriye, bir Ukrayna, bir Mısır değilse bizim bu gerçeği görerek son 12 yılda hayata geçirdiğimiz reformlar ve hizmetler sayesindedir" dedi.

Reformlar ve hizmetler sayesinde

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İçeride ve dışarıdaki gelişmeler, Türkiye’nin hariç siyasetiyle olduğu kadar iç siyasetiyle bilhassa de bağımsızlığıyla yakından ilgilidir. Bize Gazze ile ilgilenmeyin,  Suriye ile Irak ile ilgilenmeyin diyenler, gerçekte içeride tasarım yapmak, içeride vesayeti güçlendirmek için bunu savunuyorlar' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı nedeni ile Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenen iftar programına katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Kadir Gecesi'nin dün ihya edildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'Rabbim bu kutsal ayda ve Kadir Gecesi'nde edilen duaları, yapılan ibadet ve hayırları kabul buyursun' diye konuştu.

'Mersin başta olmak üzere Çukurova bölgemiz aslında yaşadığımız coğrafyanın bir özetidir' ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Her etnik kökenden, her inançtan, her sosyal tabakadan insanımız burada mutluluk içinde, birlik ve beraberlik arasında yaşıyor. Çukurova'da tesis edilen kardeşlik iklimi bütün bölgemize, bütün coğrafyamıza ilham kaynağı oluyor. Bakınız Mersin bu renkli ve varlıklı yapısıyla gerçekte yeni Türkiye'nin de adeta aynası şekilde önümüzde bir güzel misal şekilde duruyor. Burada Türkmen kardeşlerimiz var, burada Kürt, Arap kardeşlerimiz var, burada Gürcü, Çerkez, Roman kardeşlerimiz var. Her inançtan, her mezhepten kardeşlerimiz Mersin'de bir arada yaşıyor. Hiç kimse, kimsenin etnik kökeniyle inancıyla siyasi görüşüyle ilgilenmiyor. Mersin bu renkli yapısını, bu hoşgörü iklimini kalkınma için, refah için seferber ediyor ve gerçekten güzel neticeler alıyor. Mersin'deki şu atmosfer, şu iklim bizim Türkiye'nin genelinde görmek istediğimiz manzaradır. Farklılıkları bir kenara bırakalım, kişilerin inançlarıyla değerleriyle kültürleriyle uğraşmayalım. Kimseyi ötekileştirmeden, tahkir etmeden, hor görmeden, kişiye yalnızca insan bulunduğu için kıymet verelim.'

Enerjinin sanayiye, ticarete, kalkınmaya, refaha ve toplumsal barışa sarf edilmesi gerektiğini ve böylece aydınlık geleceğin inşa edileceğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: 

'12 yıldır Türkiye'de yapmak istediğimiz işte budur. Allah'a hamdolsun bütün engellemelere rağmen, bu yolda ciddi mesafeler katettik. Şuraya dikkatlerinizi çekiyorum, CHP Şayet bu toplumu kutuplaştıramazsa oy alamaz, MHP eğer toplumu kutuplaştıramazsa oy alamaz, HDP Şayet toplumu değişik kutuplara ayırmazsa ayakta kalamaz. Ne ile oy alacaklar, nasıl ayakta kalabilecekler? Plan yok, plan yok, vizyon yok, geleceğe dair bir muhayyile yok. 'Ekonomiyi nasıl büyütürüz, Türkiye'yi nasıl daha ileri götürürüz, demokrasiyi nasıl daha ileri standartlara kavuştururuz' buna yönelik bir yol haritaları yok. Ellerindeki tek materyal kutuplaştırmak. Toplumu ne kadar korkutur, ne kadar kışkırtır ve kutuplaştırırlarsa o kadar ayakta kalabiliyorlar. Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu politika tarzı eski Türkiye'nin politika tarzıdır. Bu politika tarzı, bundan böyle hükmünü kaybediyor.' 

'İnlerine giriyoruz'

'Yeni Türkiye ve aziz milletimiz, kutuplaştırıcı değil, birleştirici politika istiyor' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İşte bunun için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni hayata geçirdik, Çözüm Süreci'ne bunun için ciddiyet verdik. Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması için her şeyi göze aldık. Paralel yapıyla da işte bunun için tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz. Dedim ya, 'inlerine gireceğiz.' İnlerine giriyoruz. Eğer bu kardeşinizi cumhurbaşkanlığı makamına gönderirseniz, bilesiniz ki bu mücadelen asla Ödün vermem, gene vermeyeceğim. Bu enlem yapının faaliyetleri, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir anlayışla devam etmiştir. Onun için buna karşı mücadele birinci derecede o makamda bizim görevimiz olacaktır. Demokrasi, hak ve özgürlüklerini bunun için devamlı geliştiriyoruz, genişletiyoruz. Ekonomide istikrara, büyümeye, refahın artışına ve gelir dağılımındaki adalete özel ciddiyet veriyoruz. Bunun için savunma sanayimizi güçlendiriyoruz, ordumuzun ihtiyaçlarının mümkünse tamamını o ulusal imkanlarla ülke arasında karşılamaya çalışıyoruz.

Ah benim Mersinli kardeşlerim, biz gelmeden öncelikle savunma sanayide, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçları için Amerika ne yollar Batı ne yollar diye bakarken şimdi bundan böyle bu ihtiyacımızın yüzde 50’den fazlasını yerli üretimle karşılar bir duruma geldik. Eğitimde, sağlıkta, İlim ve teknolojide, ulaştırma ve öteki bölgelerde gerçekleştirdiğimiz, sürmekte olan hamlelerin gerisinde bu anlayış var. Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerisindeki vizyon işte budur. Bununla da yetinmedik. 2053 ve 2071 vizyonumuzu ati nesillere rehber şekilde ve bir rehber şekilde işte bu sebeple gündeme getirdik. Şu an küçük yavrularımızı görüyorum. İşte bu yavrularımız bugün attığımız temellerin inşallah inşa edildiği bir Türkiye’de yaşayacaklar. İnşallah torunlarımız bunu yaşayacaklar.”

'Saldıların hedefi ne AK Parti’dir ne Tayyip Erdoğan'dır'

“Biz kuvvetli olmak zorundayız” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Her alanda kuvvetli olmak, her alanda kendi tasarımlarımızı, kendi üretimlerimizi gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye bugün bir Suriye, bir Ukrayna, bir Mısır değilse bizim bu gerçeği görerek son 12 yılda hayata geçirdiğimiz reformlar ve hizmetler sayesindedir. Ülkemizi de tıpkı kervana katmak için inanınki aşırı uğraştılar, aşırı oyunlar kurdular, aşırı teşebbüslerde bulundular. Attığımız her adımda önümüzde bir mani bulduk, başlattığımız her hamlenin karşısında setler örüldüğünü gördük, yalnızca dışarıdan değil içeriden de engellemelere maruz kaldık. Kimi süre partimizi kapatmak istediler, bazan süre hükümetimizi yıkmak istediler, bazan süre yatırımlarımızı engellemek istediler. Kimi süre da iftiralarla, yalanlarla, montajlarla bizzat bizi hedef aldılar. Bugün bundan böyle milletimiz de görüyor, biliyor ki bu saldırıların hedefi ne AK Parti’dir ne Tayyip Erdoğan'dır. Hedef bizzat Türkiye'dir, hedef milletimizin ta kendisidir. Allah'ın izni ve sayesinde sizlerin desteğiyle bütün oyunları bozduk, bütün tezgahları yıktık.'

'Hala olup biteni anlayamayanlar var'

Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yolunda kararlılıkla ilerlemesini sağladıklarını vurgulayarak, şöyle dedi:

'Elbette hala olup biteni anlayamayanlar, hala 17 Aralık ve 25 Aralık darbesini bizim şahsi meselemiz sananlar var. Hala 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarımıza yapılan operasyonun manasını kavrayamayanlar var. Daha geriye gidersek hala 27 Nisan bildirisine karşı 28 Nisan 2007 yılında hükümetimizin ortaya koyduğu dik duruşun önemini göremeyenler var.”

“Şunun da altını çiziyorum, Gazze meselesini, Suriye meselesini, Irak meselesini, Mısır meselesini, Libya meselesini bugün hala mahalli şekilde gören, lokal şekilde görenler var” ifadesini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

“İçeride ve dışarıdaki gelişmeler, Türkiye’nin hariç siyasetiyle olduğu kadar iç siyasetiyle bilhassa de bağımsızlığıyla yakından ilgilidir. Bize 'Gazze ile ilgilenmeyin,  Suriye ile Irak ile ilgilenmeyin' diyenler, gerçekte içeride tasarım yapmak, içeride vesayeti güçlendirmek için bunu savunuyorlar. Şunu unutmayın kardeşlerim, Mısır’da gençlerin tahrik edilerek sokağa çıkarılması, kanlı askeri vuruş yapılması Gazze ile ilgilidir. Sayın Mursi’nin ilk icraatlarından birisi Refah Kapısı’nı açmak olmuştu. Darbecilerin ilk işi de orayı kapatmak oldu. Bakın şu anda Gazze’de besin yok, Gazze'de ilaç yok. Şu anda ilaç olmaması nedeniyle yavruların kolları, ayakları kesiliyor. Refah Kapısı'nı, Mısır hala açmıyor. İnsani yardım ya.. Aç kapıyı, bu insani yardımlar gitsin. İşte vuruş hükümetlerinin durumu budur, sıfatı budur. Sayın Mursi, İsrail zulmü karşısında dimdik duruyordu. Darbeciler ise çıtlarını çıkarmıyor.

Aynı hal Türkiye için de geçerlidir. MİT krizi, Gezi olayları 17-25 Aralık vuruş girişimi şu anda da bir monşerin cumhurbaşkanı adayı şekilde tezgaha sürülmesi, bir anlamda Filistin meselesiyle Gazze meselesiyle direk alakalıdır. Türkiye de sussun istiyorlar, Türkiye de İsrail zulmüne destek versin istiyorlar, Türkiye de tepkisiz kalsın istiyorlar. Türkiye zalimin karşısında, mazlumun birlikte durunca da işte böyle kirli ve haince girişimlerle Türkiye’yi oyalamak, değiştirmek, bağımsızlığını özellikle bir sorun şekilde ortadan kaldırmak istiyorlar.”

'Şu anda CHP'nin monşer cumhurbaşkanı adayının Pensilvanya'nın, Pensilvanya medyasının, öteki bazı medya kuruluşlarının Gazze'deki zulmü perdelemek için gösterdikleri çabalara dikkat edin' diyen kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Gündemi değiştirmek, hükümeti oyalamak, hükümetin dikkatini başka yerlere çekmek için herzaman beraber çırpınıyorlar. Aslında İsrail'e lojistik destek sağlamak için kendilerine verilen rolü oynuyorlar. Milletim bu tezgahı, bu tuzağı, bu komployu aşırı iyi görüyor. Milletim meselenin Gazze olmadığı, meselenin Türkiye'nin bağımsızlığı meselesi olduğunu görüyor ve zaten bunun için de bize destek veriyor. İşte 10 Ağustos bu yönüyle de önemli. 10 Ağustos Türkiye'nin gücüne kuvvet katacak. 10 Ağustos yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralayacak. 10 Ağustos inşallah bir defa daha tam müstakil Türkiye'nin zaferi olacaktır.' 

'Nice sanal meseleyi gündemden kaldırdık'

Eski Türkiye'nin tartışmalarını, kutuplaşmalarını, sanal sorunlarını bundan böyle geride bırakacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

'Türkiye'nin enerjisini heba eden nice sanal meseleyi gündemden kaldırdık. Önümüzdeki süreçte de 77 milyonu kucaklayan reformlarla toplumsal barışı daha da güçlendireceğiz. 'Şucu, bucu' demeden, 'Kürt, Arap' demeden, 'Alevi, Sünni' demeden, 77 milyonu bir şekilde görecek, hedeflerimize kilitleneceğiz. Mersin'deki bu iklimi inşallah öteki 80 vilayette de hakim kılacak, bütün enerjimizi sanayiye, ticarete, demokratikleşmeye ve öncü Türkiye'ye sarf edeceğiz.'

Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos'un bir milat olacağını belirterek, parti teşkilatından bu ciddi dönüm noktası için mevcut güçle çalışmasını istedi.

Seçime kalan 16 gün boyunca aralıksız çalışacaklarını ve Mersin'den değişik bir netice elde edeceklerini aktaran Erdoğan, 'Mersin dayatma adaya oy veremeyecek, buna inanıyorum. İnşallah Mersin büyük, güçlü, yeni Türkiye lehinde oyunu kullanacak' diye konuştu. 

Muhabir: Kurbani Geyik - Aylin Sırıklı

 
ETİKETLER: Reformlar , ve , hizmetler , sayesinde
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber