Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 12:18 Yorum: 0

Rehberler, Kapadokya turizminde söz sahibi olmak istiyor

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde rehberler, kendilerinin de içerisinde olduğu bir turizm komisyonu kurulmasını istiyor

Rehberler, Kapadokya turizminde söz sahibi olmak istiyor

NEVŞEHİR (AA) - MURAT KAYA - Peribacaları, kaya kiliseleri ve yeraltı şehirleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren rehberler, bölgede turizm komisyonun kurulmasını istiyor.

Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine rağbet gösteren turistlere hizmet veren rehberler, bölgede kurulacak yeni bir turizm komisyonu kanalıyla turizm faaliyetleri ve turizmle ilgili sorunların çözümü noktasında söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Sami Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde yapılacak çalışmalar için rehberlerinde görev aldığı bir turizm komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, 503 üyesi bulunan odanın geçen yıl temmuz ayında kurulduğunu, odanın yetki alanında Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Niğde'nin yer aldığını kaydetti.

Bölgedeki turizm çalışmaları için farklı kuruluşların bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Kapadokya’da bizim gördüğümüz eksikliklerden birisi hem turizm paydaşları hem de valiliğin ortaklaşa bulunduğu bir turizm komisyonunun olmayışı. Bölgemizde Kapadokya Alt Hizmetler Birliği olarak kurulmuş KAPHİB var, bunun içinde turizmciler var ama maalesef alanda çalışan Nevşehir Rehberler Odası yerini alamamıştır" dedi.

Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti:

"Diğer kurumlardan farklı turizm paydaşları var ama bütün turizm paydaşlarının bulunduğu valiliğimiz önderliğinde bir ortak komisyonun kurulması hem alanda olan hem bürokraside olan bütün turizm sektörünün bir araya gelerek Kapadokya’nın turizmdeki yaşadığı sorunlara ortak çözüm bulunmasını istiyoruz. Bölge turizminin önündeki problemler büyümeden önlem almalıyız. Bu da turizm paydaşlarının dahil olduğu bir turizm komisyonuyla sağlanabilir."

- Çevre kirliliği sorunu

Kapadokya yöresindeki en önemli sorunlarından birisinin çevre kirliliği olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bazı vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle bölgedeki turistik merkezlerin kirletildiğini, bu konuda bilinç oluşmasının önemli olduğunu kaydetti.

Yılmaz, çevre kirliliğinin önlenmesi için belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalarını artırması gerektiğine dikkat çekerek, oluşturulmasını istedikleri komisyonun bu konularda da çalışma yapabileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber