Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 14:08 Yorum: 0

Rekortmen engelli, Likya Yolu'nu protezleriyle geçecek

Marmara Depremi'nde yıkılan evinin enkazında ayaklarını kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak, 15 Nisan'da Antalya'dan başlayacağı 509 kilometrelik Likya Yolu yürüyüşünü, 3 Haziran'da Fethiye'de tamamlamayı hedefliyor

Rekortmen engelli, Likya Yolu'nu protezleriyle geçecek

MUĞLA (AA) - Marmara Depremi'nde enkaz altında kalarak ayaklarını kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak (39), farklı spor dallarını kullanarak geçmeyi hedeflediği 509 kilometrelik Likya Yolu için Fethiye'de kampa girdi.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bir otelde kamp yapan Koçak, 15 Nisan'da Antalya'dan başlayacağı zorlu parkur öncesi antrenmanlarını sürdürüyor. 250 kilometresini yürüyerek, 116 kilometresini yelkenle 50 kilometresini ATV ile geriye kalan mesafeyi de yüzerek ve farklı spor dallarını kullanarak geçmeyi hedefleyen Koçak, 3 Haziran'da Fethiye'ye ulaşmayı planlıyor.

Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Depremi'nde enkaz altında kalarak iki ayağını kaybettiğini ve Almanya'da protezlerini yaptırıp yürüme eğitimi aldığını söyledi. Türkiye'nin ilk bedensel engelli dalış eğitmeni olduğunu kaydeden Koçak, ayaklarını kaybettiği günden bu yana engelli bireylerle sportif aktivitelere katıldığını bildirdi.

Koçak, 2000 yılından bu yana yürüttüğü Engelsiz Deniz Projesi ile engellileri su ve doğayla buluşturup sportif faaliyetlere katılımlarını sağlamaya çalıştığını belirtti.

Likya yürüyüşünü farkındalık yaratmak için yapma kararı aldığını anlatan Koçak, "Bu yürüyüşü engelli 9 milyon kardeşim adına yapacağım. Ayrıca, bu aktiviteyi Çanakkele Savaşı'nın 100. yılı kapsamına alarak Çanakkale kahramanlarımızı da minnetle anacağız" dedi.

- "Ülkenin de tanıtımı yapılacak"

509 kilometrelik Likya Yolu'nu yürüyerek tamamlamayacağını vurgulayan Koçak, şöyle konuştu:

"Parkurun yaklaşık 116 kilometrelik kısmını yelkenli ile geçeceğim, bir kısmını rüzgar sörfüyle tamamlayacağım. Dalış, su kayağı, kano ve tırmanışlarla parkuru tamamlamayı hedefliyorum. Bizlerin şehirde yaşaması zaten ekstrem sporlar yapmamızı gerektiriyor. Babadağ'a tırmanma ile İstanbul'daki bir üst geçide çıkmam aynı şey. Buradaki tek fark insanlarda farkındalık uyandırırken arka tarafımızda güzel bir coğrafya olacak. Bu yaptığımız işin ülkenin tanıtımı açısından da güzel olacağını düşünüyorum."

 - "Likya Yolu, engelsiz parkur kapsamına alınsın"

Koçak, Likya Yolu'nu engelsiz parkur kapsamına aldırma gibi bir amacı olduğunu, yürüyüşü boyunca parkurla ilgili bu yönde de notlar alacağını açıkladı.

"Engelli olan ulaşım araçlarıdır, engelli olan mimari yapılardır, engelli olanlar uzuv eksikliği olanları fark edemeyenlerdir" diyen Koçak, kendisi gibi olanları "Engellenenler" diye tanımladı.

ETİKETLER: Fethiye , Likya Yolu , protez , engelli
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber