Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:44 Yorum: 0

Rektör Adayı Yavuz’dan TYB Erzurum Şubesi’ne Ziyaret

Atatürk Üniversitesi Rektör adaylarının STK'lara ziyareti devam ediyor.R

Rektör Adayı Yavuz’dan TYB Erzurum Şubesi’ne Ziyaret

Atatürk Üniversitesi Rektör adaylarının STK'lara ziyareti devam ediyor.Rektör adaylarından Prof. Dr. Fahri Yavuz TYB Erzurum Şubesi'ni ziyaret etti.

Rektör adayı Prof. Dr. Fahri Yavuz; ziyaret sırasında yaptığı açıklamada., "Rektörün vizyonu üniversiteye bakış açısı öncelikleri ve üniversiteyi bir yere taşıma anlamındaki ideali o ideale olan inancı ve enerjisi çok önemli, böyle biri olduğu zaman iyi bir ekipte oluşturma kabiliyeti oluşuyor. Ben üniversiteye fonksiyon olarak üç önemli fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Bir, eğitim;, iki, araştırma;, üç, topluma yönelik hizmetler.

Eğitim ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var bizim üniversite olarak en önemli görevimiz eğitim ama onunla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Araştırma orada da var çünkü araştırma fonları çok doğru kanalize edilmiyor yani daha değerli projelere paranın aktarılması lazım onun için ciddi bir organizasyon eksikliği var.

Topluma yönelik hizmetlere gelince ben mesela piyasaya yönelik bir sürü çalışma yaptım ama tamamen mesela Erzurum ili büyükbaş hayvan ıslah projesini 2004'ten 2011'e kadar üç vali döneminde o projeyi yürüttüm. Şimdi bu tamamen kişisel bir inisiyatif halbuki üniversitede kurumsal bir yapı oluşması lazım" dedi.

TYB Erzurum Şubesi Başkanı M. Hanefi İspirli de; "Her biri birbirinden değerli rektör adaylarının Atatürk Üniversitesi'ne katkı yapan bilim insanları olduklarına inanıyorum. STK olarak bütün adaylara eşit mesafedeyiz. Derneğimizin faaliyet gösterdiği alanda seçilecek olan yeni rektörümüzle Erzurum için yapacağımız faaliyetler olacak" diyerek Prof. Dr. Fahri Yavuz'a başarılar diledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber