Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Aralık 2018 - 10:28 Yorum: 0

Rektör Bağlı ’Çocuk İstismarına Dur De’ sempozyumunda konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Dicle Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından organize edilen "Çocuk...

Rektör Bağlı ’Çocuk İstismarına Dur De’ sempozyumunda konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Dicle Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından organize edilen "Çocuk İstismarına Dur De" adlı sempozyumda konuştu.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışına; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Dicle Üniversitesi rektör yardımcıları, mülki idare amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan sempozyumun açılışında konuşan ve sağlıklı toplumların oluşabilmesi için sağlıklı bireylerin yetişmesi gerektiğini ifade eden Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, çocuk istismarının yoğun olduğu toplumda sağlıklı bir gelişmenin beklenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Gül, çocuk istismarının son yıllarda bütün ülkelerin gündeminde olduğunu, son on yıl içerisinde istismarın sayısında artış olduğunu söyleyerek, toplantı vesilesiyle konuyla ilgili bilimsel çalışmaları incelediğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Çocuk istismarı çağımızın çok önemli bir sorunu. İngiltere'de her hafta 3, Amerika'da her gün 4 çocuk istismardan dolayı ölmektedir. Çocuk istismarının oranları her ülkede farklılık gösteriyor. Bizim ülkemizde de maalesef bu oran yüzde 53'lere kadar çıkmakta."

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise daha önce görev yaptığı Dicle Üniversitesinde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Bağlı, günümüzün en sıkıntılı kavramı olan istismarın hem akademik hem de siyasi olarak çalışmalara konu olduğunu söyledi.

"Bir taraftan ölümlü olduğumuzu biliyoruz bir taraftan da ölümsüz olmak istiyoruz" diyen Bağlı, kusursuz bir insan olmanın ve kusursuz bir dünya kurmanın mümkün olmadığını, bunu engelleyenin insanoğlunun ruhunda var olan ilkel duygulardan kaynaklandığını belirtti.

İnsanoğlunda rahmani ve şeytani olmak üzere iki dürtünün var olduğunun söylendiğini ve insanın bu duygularla hep mücadele halinde olduğunun vurgulandığını ifade eden Bağlı, şiddetin toplum üzerindeki etkisini ve devletin istismar konusundaki çalışmalarını, yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Cem Uysal da yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki; "Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz". Anlaşıldığı gibi geleceğimiz çocuklara emanettir" diyerek, geleceğin mimarının çocuklar olduğunu ifade etti.

Uysal, çocuk istismarının genel olarak çocuğa yönelik bilinçli ve zarar verici tekrarlı veya tek seferlik davranışlarda bulunmak olduğunu söyleyerek, istismarın fiziksel, cinsel, duygusal istismar ve ihmal olarak dört ana grupta incelendiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panel, oturumlarla devam etti.

Rektör Bağlı ’Çocuk İstismarına Dur De’ sempozyumunda konuştu

Rektör Bağlı ’Çocuk İstismarına Dur De’ sempozyumunda konuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber