Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Rektör Bilgiç: “Kütüphaneler olmazsa olmazımız”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, kütüphanelerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu, çok meşhur ve başarılı üniversitelerin...

Rektör Bilgiç: “Kütüphaneler olmazsa olmazımız”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, kütüphanelerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğunu, çok meşhur ve başarılı üniversitelerin kütüphanelerinin büyüklüğü, donanımı ve kitap sayısı ile övündüklerini söyledi.

Rektörlük görevine atandıktan sonra üniversitenin akademik ve idari personeli ile pozitif ilişkiler kurmak amacıyla önemli adımlar atan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, ziyaretler serisi kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli ile bir araya geldi. Rektör Bilgiç ve OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt ve personel tarafından karşılandı. Rektör Bilgiç sonrasında kütüphane personeline, yönetim anlayışları ve kütüphane hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sait Bilgiç, kendisinin de üniversitede 29. yılını doldurduğunu belirterek OMÜ'nün Türkiye'deki üniversiteler arasında yaş ve de büyüklük itibariyle önemli yere sahip olduğunun bilinciyle göreve geldiklerini ve bu sorumluluğu taşıyacak bilgi ve donanıma sahip bir ekiple iş başında olduklarını söyledi.

Ziyaretin başlangıcında "Personelimizin bizlere söyleyeceklerini bizzat dinleyelim, ilgi ve samimiyetimizi gösterelim" diyen Rektör Bilgiç, Samsun'un önemli kurumsal değerlerinden biri olan OMÜ'de insan faktörünün değerini bildiklerini ve bu yönde bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurguladı.

"İşinize heyecan ve motivasyonunuzu katın"

Çalışanların bilgi birikimi, tecrübesi, yetenekleri ve kapasitelerini, üniversitenin başarıya ulaşmasındaki kilit unsurlar olarak gördüklerini kaydeden Prof. Dr. Bilgiç, "OMÜ bir başarıya imza atacaksa bu, çalışanlarımızın işlerine heyecan ve motivasyonlarını katmalarıyla mümkün olacak. Biz her şeyin en iyisini bilen değiliz, biz sadece bu işi yapabilecek iyi niyete ve samimiyete sahip ve bunun için donanımı olan bir ekip olarak karşınızdayız. Bu ekip OMÜ'de bugüne kadar görülmemiş bir başarıyı yakalayacak, bundan emin olun. Çünkü çalışanımızın bahsettiğim meziyet ve hasletlerini iyi niyet, samimiyet ve heyecanla birleştirebilirsek başarı kendiliğinden gelecektir. Zaten adalet ve liyakat esaslı bir yönetim tarzını esas aldığımız için çalışanımız da iyi niyet ve içtenliğini gösterecektir. Personelimizin özlük haklarının korunması, takdir ve taltif edilmesi ve değerlendirilmesi noktasında referansımız sözünü ettiğim hakkaniyet ve liyakat olacaktır" diye konuştu.

"Kitap sayımızı her geçen gün arttıracağız"

Rektör Sait Bilgiç, kütüphanelerin üniversiteler bakımından taşıdığı hayatiyete dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kütüphaneler üniversitelerin olmazsa olmazıdır. Çok meşhur ve başarılı üniversiteler, kütüphanelerinin büyüklüğü, donanımı ve kitap sayısı ile övünürler ve bu haklı bir övünçtür. Bizim de kütüphanelere bu anlayış ve gerçeklik ile baktığımızı bilin. Her ne kadar bilişim sistemleri ve teknoloji ilerlemiş olsa da kitaplar çok çok önemli. Ona dokunmak ve onu elimize almak farklı bir his. Dolayısıyla kitap ve kütüphane birbirinden ayrılmaz bir parça. Üniversite olarak kitap sayımızı her geçen gün arttıracağız. Ben de okumaya düşkün bir insanım. O nedenle kütüphanemizin, daha fazla yararlanılan bir mekân olmasını istiyoruz. Öte yandan teknolojik imkânlardan olabildiğince faydalanıp alt yapımızı güçlendireceğiz. Yeni kütüphanemiz de zaten bütün bu faktörler göz önüne alınarak tesis ediliyor. Şunu bilmenizi istiyoruz: Kütüphanenin, kitabın değer ve öneminin farkında olan bir üst yönetimle berabersiniz. Bundan sonra "ben sesimi duyuramıyorum, kimseye iletemiyorum" gibi mazeretiniz olmayacak, bunlar artık yok. Bu anlamda katılımınızı ve fikirlerini önemsiyoruz."

Çalışanlara hitabının ardından Rektör Bilgiç'e Daire Başkanı Ömer Bozkurt tarafından kütüphanenin teknik ve fiziksel özellikleri ile faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ziyaret kapsamında ayrıca bilgi yönetim ve erişim sistemi uzmanı Ethem Olukcuoğlu, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'i OMÜ'nün akademik yayınları ve bunlara yapılan atıflar konusunda bilgilendirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber