Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

Rektör Bircan, kurum temsilcileriyle buluştu

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop’ta görev yapan oda başkanları, banka müdürleri, vakıf ve cemiyet  temsilcileriyle bir araya geldi.Ahmet Muhip Dıranas...

Rektör Bircan, kurum temsilcileriyle buluştu

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop’ta görev yapan oda başkanları, banka müdürleri, vakıf ve cemiyet  temsilcileriyle bir araya geldi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen programda konuşan Bircan, üniversitenin kurulduğu günden itibaren gelişim sürecini, yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üniversiteye ait yeni kampüs alanına yapılacak olan inşaatlarla ilgili de bilgi veren Bircan, önümüzdeki yıllarda Sinop Üniversitesinin daha modern bir görünüme kavuşacağını ve öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim göreceğini belirterek, kampüs alanı içinde yer alan binaların ise Selçuklu mimarisiyle inşa edileceğini ve kampüs alanını 5 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeyi planladıklarını anlattı.  

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) sıralamasına göre Sinop Üniversitesinin bu yıl, 2007 yılında kurulan 27 üniversite arasında ikinci sıraya yerleştiğine işaret eden Prof. Dr. Bircan, şöyle devam etti:

"Aynı yıl kurulan bir çok üniversiteyi geride bırakan üniversitemizin başarısı ortadadır. 2007 yılında 2 bin 407 olan öğrenci sayımız, 2015 yılına gelindiğinde 5 bin 859 olmuştur. Bu artışta açtığımız yeni programların, bölümlerin ve diğer üniversitelerle yapılan ikili anlaşmaların etkisi çok büyüktür. Ulusal ve Uluslararası değişim programları kapsamında Erasmus Programı ile İngiltere, Avusturya, Portekiz gibi 16 ülkede 31 üniversiteyle, Mevlana programı ile Azerbaycan, Bosna - Hersek, Kırgızistan gibi ülkelerle 11 ülke 25 üniversiteyle anlaşmalar yaptık. Bu kapsamda üniversitemize 2013 - 2014 yılında 17 yabancı öğrenci gelirken, 2014 - 2015 yılında ise bu sayı yükseldi. Her geçen yıl da bu sayı artacaktır." 

ETİKETLER: Sinop
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber