Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 20 Nisan 2018 - 12:09 Yorum: 0

Rektör Budak, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Akyürek’e devretti

Ege Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bornova Şehit Erkan Er Ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri, 23 Nisan nedeniyle "Temsili Yönetim Kurulu"nda bir...

Rektör Budak, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Akyürek’e devretti

Ege Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bornova Şehit Erkan Er Ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri, 23 Nisan nedeniyle "Temsili Yönetim Kurulu"nda bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Ecrin Akyürek'e devretti

Vizyoner kişiliği ile bir çok yönetimsel uygulamayı hayata geçiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Şehit Erkan Er Ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri ile birlikte "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Temsili Yönetim Kurulu" toplantısı gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya ayrıca rektör yardımcıları, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, fakülte dekanları, EÜ yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Budak, "Böylesi özel bir günde sizleri üniversitemizde misafir etmek ve koltuklarımızı geleceğimize devretmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siz değerli çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu ülkenin geleceği için büyük önem taşımaktadır. Biz geçmişin çocukları bugünün büyükleri olarak bugünün çocuklarının da bu ülke topraklarına en az bizler kadar sahip çıkacağını ülkesini en iyiye ulaştırmak için hizmet edeceğine ve elbette bugün bizleri bulunduğu görevleri gelecekte bizlerden daha iyi şekilde icra edeceklerini biliyor ve umuyoruz. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında 6 Nisan günü imzaladığımız "Kardeş Okul Protokolü" ile siz değerli çocuklarımızı üniversitemizin birer üyesi yapma yolunda ilk adımı atmıştık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kardeş okullarımızın öğrencilerine bu koltukları devretmek ve sizlerin gerçekleştireceği yönetim kurulunu izlemek bizlere onur ve mutluluk veriyor. Siz değerli çocuklarımız unutmayın ki bu ülke bize sizin emanetinizdir, size de gelecek nesillerin" dedi. Prof. Dr. Budak 5. sınıf öğrencisi Ecrin Akyürek'e rektörlük binişini giydirerek koltuğunu devretti.

"Birbirini kucaklayan huzurlu bir ülke için buradayız"

Temsili rektör Akyürek ise, "Bu mutlu günde bir araya gelerek birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve sevgi duygularının bütün gönüllerde yer etmesini sağlamak en büyük amacımızdır. Biliyorsunuz 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve bu bayram Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildi. Çocuk masumiyetinde tertemiz ve art niyetsiz duygularla el ele veren, birbirini kucaklayan huzurlu bir ülke için buradayız. Bugünü birlik, şenlik havasında çocuklarla beraber kutlamak ve çocuk haklarının korunduğu bir üniversite ortamı yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra sırasıyla fakülte dekanları, geleceğin dekanları küçük çocuklara dekanlık binişlerini giydirdi. Yönetim Kurulunda geleceğin dekan adayları dikkat çekici önerilerde bulundu. Geleceğin dekan adaylarının önerileri arasında, köylerde okulda okuması gereken ama tarlalarda çalışan çocuklara yardım eli uzatmak, her çocuğun okuması için üniversitelerin bölümlerinde bağış kutusu oluşturmak, teknolojiyi kullanamayan okullara bilgisayar ve akıllı tahta yardımı yapmak, kitabı olmayan okullara kütüphane desteğinde bulunmak yer aldı.

Prof. Dr. Necdet Budak, geleceğin küçük dekanlarının önerilerini hayata geçirmek için tek tek dikkatle not aldı. Ege Üniversitesi Rektörlük binası önünde Temsili Yönetim Kurulu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi. Bu arada, toplantısı Ege Üniversitesi Televizyonu'ndan canlı olarak yayınlandı.

Rektör Budak, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Akyürek’e devretti

Rektör Budak, koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Akyürek’e devretti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber