Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2016 - 12:44 Yorum: 0

Rektör Çelebi’den Soma’ya fakülte için tam destek

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın başkanlığında Soma'ya fakülte kurulması için girişimlere başlayan heyet Soma'da gerçekleştirdiği toplantıların...

Rektör Çelebi’den Soma’ya fakülte için tam destek

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın başkanlığında Soma'ya fakülte kurulması için girişimlere başlayan heyet Soma'da gerçekleştirdiği toplantıların ardından Manisa'da da temaslara başladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi'yi Soma'da açılması düşünülen fakülteye destek için makamında ziyaret eden heyete rektör tam destek vereceğini kaydetti.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş'ın başkanlığındaki heyette Belediye Başkanı Hasan Ergene, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Soma Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Fırat Tekin, Ak Parti Soma İlçe Teşkilatı Başkanı Şeref Kavruk, Milliyetçi Hareket Partisi Soma İlçe Teşkilatı Başkanı Vedat Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Levent Elbinsoy yer aldı. Rektör Çelebi'yi ziyaret eden heyet Soma'daki fakülteye destek talebinde bulundu. Rektör Çelebi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilk etapta altyapının ve binanın hazırlanarak daha sonra teklifte bulunacaklarını kaydetti.

Başkan Ergene ziyareti değerlendirdi

Rektör Çelebi'nin Soma'ya fakülte kazandırılması aşamasında destekçi olacağını söylediğini kaydeden Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene şu ifadelere yer verdi:

"Artık bundan son iş Soma'ya kalıyor. Soma'nın performansı desteği ne kadar olursa o kadar hızlı bir şekilde Turgtutalp'te bulunan 30 dönümlük alana fakülte binasını yapacağız. Fakülte binasını Soma Belediyesi olarak yapacağız. Ancak tabiki de sivil toplum örgütleri ve önde gelen firmalar ile hayırseverlerin destekleri de önemli. Soma'ya fakülte konusuna Rektör Bey'de çok ılımlı yaklaştı. Binayı yapın, altyapıyı hazırlayın, daha sonra teklif yaparız dedi. Öte yandan Soma'ya teknik bölümlerin haricinde bir meslek yüksek okulu daha açılması söz konusu. İnşallah bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız."

Rektör Çelebi’den Soma’ya fakülte için tam destek

Rektör Çelebi’den Soma’ya fakülte için tam destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber