Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Mart 2018 - 11:33 Yorum: 0

Rektör Çomaklı: “Filistin Bize Selahaddin Eyyubi’den Emanet”

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Rektör Çomaklı: “Filistin Bize Selahaddin Eyyubi’den Emanet”

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Al-Fattah El-Awaisi'ye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Erzurum temsilcileri eşlik etti.

Mescid-i Aksa hakkında akademik ihtisas eğitimi veren ilk vakıf olan Beytülmakdis Çalışmaları Vakfının, Türkiye ve Ortadoğu'da önemli projeler yürüttüğünü ifade eden Al-Fattah El-Awaisi, Rektör Çomaklı'ya Kudüs çalışmaları hakkında bilgi verdi.

El-Awaisi, Atatürk Üniversitesinde Kudüs ile ilgili bir araştırma merkezinin kurulmasını ve bu araştırma merkezinde yüksek lisans ile doktora programlarının açılmasını talep etti.

Al-Fattah El-Awaisi'nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Çomaklı, üniversitenin ilgili birimleriyle fikir alışverişi yapılarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Filistin'le ilgilenilmesi için görevlendirildiğini söyleyen Rektör Çomaklı, "Filistin bize Selahaddin Eyyubi'den emanet. Bunun için bir ayağımız adeta Filistin'de. YÖK Başkanlığımızın verdiği görevi layıkıyla yerine getiriyoruz. Filistin'deki birçok üniversiteyle temas halindeyiz. Karşılıklı işbirliği ve protokollerle bu ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırıyoruz. Akademisyen ve öğrenci değişimiyle de hem eğitim, hem de kültürel anlamda bir bağ kuruyor, üniversitemizde eğitim gören Filistinli öğrencilerimizi kendi evlatlarımızdan ayrı tutmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Rektör Çomaklı, konuğu Al-Fattah El-Awaisi'ye el yazması Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Rektör Çomaklı: “Filistin Bize Selahaddin Eyyubi’den Emanet”

Rektör Çomaklı: “Filistin Bize Selahaddin Eyyubi’den Emanet”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber