Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 17:03 Yorum: 0

Rektör Gönen’in Şehitler ve Gaziler Haftası mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "Şehitler ve Gaziler Haftası" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Gönen’in Şehitler ve Gaziler Haftası mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "Şehitler ve Gaziler Haftası" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Gönen, yayımladığı mesajda, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı" verilmesinin 95. yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz Şehitler ve Gaziler Haftası'nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını aktardı. Gönen mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Orta Asya'dan bugüne, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Yüce Türk Milleti, şartlar ne olursa olsun, birlik ve beraberlik, istiklal ruhu ve vatan sevgisinden asla taviz vermeyecektir. Bunun en son örneğini 15 Temmuz gecesi verdikleri onurlu mücadele ile tüm dünyaya göstermiştir. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde, hür ve bağımsız yaşamamızı temin etmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleri için Devlet ve millet olarak onların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, maddi ve manevi yaşam koşullarını iyileştirmek ve ihtiyaçlarının karşılanması için çaba göstermek en önemli sorumluluğumuzdur. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu güzel vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Başta yakın tarihte yaşadığımız hain darbe girişimi ve sonrasındaki mücadelede büyük kahramanlıklar göstererek gazilik şerefine ulaşan 15 Temmuz gazilerimize şükranlarımı sunarken, bu vatan için canını veren başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi de minnet ve rahmetle anıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber