Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 09:53 Yorum: 0

Rektör Güvenç Üniversitenin Kuruluş Çalışmalarını Kitap Olarak Yayınladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç 1. ve 2. Dönem rektörlük görevi süresince yaşadığı deneyimler ile ulusal ve uluslararası...

Rektör Güvenç Üniversitenin Kuruluş Çalışmalarını Kitap Olarak Yayınladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç 1. ve 2. Dönem rektörlük görevi süresince yaşadığı deneyimler ile ulusal ve uluslararası kaynakların taranması sonucu elde ettiği bilgileri birleştirerek "Üniversite, Bir Üniversitenin Kuruluş Sancıları" adlı bir kitap hazırladı.

Prof. Dr. İsmail Güvenç kaleme aldığı kitabın 9 bölümden oluştuğunu belirterek, bu bölümlerin ise, "Yükseköğretim Gelişme Süreci, KİYÜ'ye Rektör Atanma Süreci, Yönetimin Kurulması, Kampüs Kurulması ve Fiziki Gelişmeler, Akademik Hayatı Geliştirme Çabaları, Öğrenciler, Üniversite Özerkliği, Yükseköğretimin Değerlendirilmesi, Düşünce Anı ve Öneriler" olduğunu kaybetti.

Rektör Güvenç kitabıyla ilgili olarak, "Bu kitap sadece sahada üniversite ile ilgili uygulamalara değil, aynı zamanda yapılan bir kaynak taramasına da dayanmaktadır. Bu çalışma, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin 2008-2016 yıllarında kurulup geliştirilmesinde rektör olarak görev yaptığım döneme ait anı, gözlem, yorum ve bu süreçte kazandığım deneyimlerim çerçevesindeki önerilerimi kapsıyor. Ayrıca bu kitap üniversitenin 7 Aralık Üniversitesi'nin kuruluşunu yansıtan bir rapor niteliğinde olduğundan da uzun yıllar sonra o döneme ait yazılı belge niteliği taşıyacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber