Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ağustos 2016 - 11:45 Yorum: 0

Rektör Güvenç’ın Mercidabık Zaferi 500. Yıl kutlama mesajı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Mercidabık Zaferi 500. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Güvenç’ın Mercidabık Zaferi  500. Yıl kutlama mesajı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Mercidabık Zaferi 500. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, Bugün Osmanlı ordusunun Mercidabık Savaşı'nı kazanmasının 500. Yıldönümü kutladıklarını belirterek, "Bu savaşla Osmanlı ordusu, Memlûk ordusuna karşı eşsiz bir zafer kazanmıştır. Bu zafer bugün Kilis ilimiz sınırlarında yer alan Mercidabık Ovası'nda gerçekleşmiştir. Bu zaferin en önemli sonucu Suriye ve Lübnan gibi Ortadoğu'da bazı bölgelerin Osmanlı hakimiyetine girmesi, kutsal topraklara giden yolun açılmasıdır. Yaşadığımız şu günlerde farklı terör örgütlerinin ülkemizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alması, bu zafer gününün yıldönümünde tekrar tekrar düşünülmesi gereken bir konudur. Bu duygu ve düşüncelerle Mercidabık Zaferi'nin 500. yılını kutluyor, bu vatanı bize emanet eden ulu atalarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber