Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 16 Nisan 2019 - 16:15 Yorum: 0

Rektör Karabulut; “Özal’ın 27 yıl önce gösterdiği hedef bugün hayati önem taşıyor”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında;

Rektör Karabulut;  “Özal’ın 27 yıl önce gösterdiği hedef bugün hayati önem taşıyor”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında;  Özal’ın 27 yıl önce söylediği  “Ciddi hatalar yapmasak 21. Yüzyıl Türklerin ve Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.”  sözünü hatırlatarak, “Merhum Özal’ın 27 yıl önce göstermiş olduğu hedef doğrultusunda bugün milletimizin 2023, 2053 ve 2071 ideallerinin ne kadar önemli, ne kadar hayati ve değerli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Bugün, 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 26. yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün aynı zamanda merhum Özal,  kendi memleketinde kendi adını gururla taşıdığımız üniversitemiz de ilk defa anılıyor.

Turgut Özal; renkli kişiliği, yaşamı, davranışları, alışkanlıkları, sevecenliği, hoşgörüsü ve geniş ufku ile önemli siyaset ve devlet adamlarımızdandır.

Turgut Özal; hayatında merdivenleri tek tek çıkmasıyla da örnek bir kişiliktir Şöyle ki; devlet bürokrasisine mühendis olarak adım atmış ve genel müdür, ekonomist, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Başbakanlık Müsteşarı olmuştur. Siyasete başbakan yardımcısı olarak başlamış,  parti genel başkanı, başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev almıştır.  

Özal’ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev aldığı, Aralık 1983 ile Nisan 1993 tarihleri arasında devlet tecrübesi, birikimi ve sahip olduğu vizyonla Türkiye’de yeni bir döneme geçilmiş,  ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda reform niteliğindeki icraat ve hizmetleri hayata geçirilmiştir.

Özal; 2 Şubat 1992 tarihinde Karadeniz Ekonomik işbirliği toplantısında şöyle demiştir;  “Nesiller gelir, nesiller gider.  Önemli olan bir neslin kendisinden sonra gelecek nesile neler bırakabildiğidir.  Tarih ancak bu birikimleri yazar. Büyük millet olmakta bu birikimleri nesilden nesile taşıyabilmektir. Daha evvel söyledim, şimdi buradan bir kere daha tekrar ediyorum; ciddi hatalar yapmasak 21. Yüzyıl Türklerin ve Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.”  Merhum Özal’ın 27 yıl önce göstermiş olduğu hedef doğrultusunda bugün milletimizin 2023, 2053 ve 2071 ideallerinin ne kadar önemli, ne kadar hayati ve değerli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

Özal geleceğe yönelik konuşmalarında sürekli olarak gençlere güvendiğini ifade etmiştir. Ve bugün vefatının 26. yıl dönümünü,   her anlamda donanımlı ve Türkiye sevdalısı gençlerin yetiştirildiği kendi adını taşıyan  üniversitede anılıyor olması ise başka bir anlam taşıyor.

Bu vesile ile Özal’ın ismini Malatya’da ölümsüzleştiren üniversitemizin kuruluşunu sağlayan ve her konuda desteklerini sürdüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Üniversite olarak, adını gururla taşıdığımız,  8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’a karşı kurumsal olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Merhum Özal’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum, mekanı cennet olsun.”

-Hamit Fendoğlu için mesaj

Bu arada; Rektör Prof. Dr. Karabulut, Malatya Belediye Başkanı iken bombalı suikast sonucu şehit olan Hamit Fendoğlu’nun şehadetinin 41. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında ise şu ifadeleri kaydetti; “17 Nisan 1978 tarihinde bombalı saldırı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya eski milletvekili ve belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nu şehadetinin 41. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Ülkemizin ve Malatya’mızın  o karanlık günleri bir daha yaşamaması için birlik ve beraberlik içinde hep birlikte olacağız, geleceğe büyük ve güçlü adımlarla yürüyeceğiz.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber