Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Eğitim 29 Haziran 2021 - 11:43 Yorum: 0

Rektör Ünal: “OMÜ Vakfı’nı üniversitemiz adına bir güvence olarak görüyoruz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı'nın yeni yönetimi, 2021 yılı 38. dönem olağanüstü genel kurul toplantısıyla belirlendi.

Rektör Ünal: “OMÜ Vakfı’nı üniversitemiz adına bir güvence olarak görüyoruz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı'nın yeni yönetimi, 2021 yılı 38. dönem olağanüstü genel kurul toplantısıyla belirlendi. Rektör Ünal, OMÜ Vakfı'nı üniversite adına bir güvence olarak gördüklerini söyledi.

OMÜ Vakfı Koleji'nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Recep Sancak ile Vakıf Başkanı Prof. Dr. İlhan Aksoy, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ile vakıf üyeleri katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ'yü yapmak ve yaşatmak idealiyle kurulan vakıftan, üniversite yönetimi olarak beklentilerini dile getirdi. Özellikle eğitim konusunda vakfın kendi standartlarını belirleyen bir yapıyı oluşturması gerektiğini kaydeden Rektör Ünal, "OMÜ Vakfı Koleji'nin anaokulu, ilk ve ortaöğretim kısımları kuruldu ancak lise kısmının da kurularak yapının tamamlanması gerekiyor. Dolayısıyla OMÜ'nün avantajlarını da kullanmak suretiyle OMÜ Vakfı'nın, Samsun'da yeni bir model oluşturulması lazım" dedi.

"OMÜ Vakfı'nı üniversitemiz adına bir güvence olarak görüyoruz"

OMÜ Vakfı'nın işletmeleriyle ve materyalleriyle üniversitede görünür olmasının önemine de değinen Rektör Ünal, "OMÜ Vakfı'nın ve temsilcilerinin üniversitemizin birimlerinde yer almasını üniversitemiz adına bir güvence olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Üniversite vakıfların eğitime ve bilime destek sunmak gibi görevleri bulunduğunu da hatırlatan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, "OMÜ Vakfı'nın bünyesinde de böyle bir yapılanmanın ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Üniversitelerin varoluş sebebinin en önemli ayağı eğitim. Eğitimde kullanılan bilgi ve materyallerin de dünyadaki gelişmeler dikkate alınarak sürekli yenilenmesi gerekiyor. Üniversitelerin de kendi ürettiği bilgilerle eğitim vermesi, verdiği eğitimle ait olduğu kurumu beslemesi ve bilgiyi güncellemesi şart. Bu döngüyü gerçekleştirmediği sürece OMÜ'nün varlık nedenini gerçekleştirdiğini iddia etmek mümkün değil. Dolayısıyla OMÜ'nün üniversite sıralamasında önde yer alması için OMÜ Vakfı'nın desteğine de ihtiyacı var. Vakıfla üniversitenin iş birliğini ve yakın ilişkisini sürdürmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Rektör Yavuz Ünal, OMÜ Vakfı'nı kuranları da minnetle andı.

OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. İlhan Aksoy da çalışmalarında şeffaf ve denetlenebilir bir yapı oluşturduklarını belirterek Vakfın mali ve idari yapısı hakkında bilgiler verdi.

Toplantının gündem maddelerinin ele alınmasının ardından Divan Heyetinin sandık kurulu yetkisini üstlenmesiyle seçime gidildi. Seçim sonunda OMÜ Vakfı'nın yeni yönetimi ise şöyle şekillendi:

Asıl Üyeler: Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. İlhan Aksoy, Prof. Dr. Hamza Çalışcı, Prof. Dr. İsmail Aydemir ve Prof. Dr. Yıldıray Topçu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber