Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Ekim 2017 - 17:03 Yorum: 0

Reşat Petek: “Bütün darbeler dış kaynaklıdır”

15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türk siyasi tarihinde tüm darbe ve darbe girişimlerinin dış kaynaklı olduğunu...

Reşat Petek: “Bütün darbeler dış kaynaklıdır”

15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türk siyasi tarihinde tüm darbe ve darbe girişimlerinin dış kaynaklı olduğunu belirterek, "Fetullah Gülen, baştan itibaren ülkesine ihanet için yetiştirilmiş bir haindir" dedi.

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Ulusal Kitap Fuarı" açılışına katılan 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek, fuar alanında düzenlenen konferansta katılımcılara darbe ve darbeler üzerine açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi ile 27 Mayıs darbesinin birbirine benzer yönleri olduğunu belirten Reşat Petek, "27 Mayıs darbesi tıpkı 15 Temmuz darbe girişimi gibi TSK içinde asker elbisesi giymiş bir grup hain tarafından yapılan darbe girişimidir. 27 Mayıs'ta da Genelkurmay Başkanı'nı tekmeleyerek, sürükleyerek çıkarmışlardı. 15 Temmuz'da da Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere bazı komutanlarımızı elleri arkadan kelepçelenerek o bir grup hainin götürdüklerine şahit olduk" diye konuştu.

12 Eylül darbesinde kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu hatırlatan Petek, "12 Eylül hiyerarşi içerisinde yapılan bir darbedir. Ben o zaman cumhuriyet savcısıydım. Cumhuriyet savcısı olmama rağmen hukukun işlemediği, işletilmediği, sadece darbecilerin iki dudağı arasından çıkan sözlerin ferman kabul edildiği, bir sağdan bir soldan insanların asıldığı, 17 yaşındaki gencin idam edilmek için yaşının büyütüldüğü bir dönemdi" ifadelerini kullandı.

Tüm darbe ve darbe girişimlerinin dış kaynaklı olduğunun da altını çizen Petek, "Türkiye'deki bütün darbeler ve darbe girişimleri dış kaynaklıdır. Kökü dışarıdadır, ihaneti içeridedir. 27 Mayıs'ın da, 12 Eylül'ün de, 12 Mart'ın da, 28 Şubat post modern darbesi de ve 15 Temmuz darbe girişimi de aynı ihanetin dışa vuran görüntüleridir" dedi.

"FETÖ elebaşı çok iyi yetiştirilen bir haindir"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iyi ve sinsi yetiştirilmiş bir hain olduğunu vurgulayan Petek, şöyle konuştu: "Fetullah Gülen dendi, hizmet dendi, vesaire değişik isimlerle anıldı. Ama bu örgütün başındaki örgüt lideri kim diye baktığımızda başından itibaren seçilmiş, daha sonra kirli eller tarafından himaye edilmiş, istedikleri gibi yönlendirilmiş, sonunda da tetik çekme talimatı verilecek noktaya kadar getirilmiş bir kişiden bahsediyoruz. Sakın ha, efendim önceden iyi Müslümandı, iyi vaizdi, Kur'an'a sünnete bağlıydı da sonradan değişti falan. Böyle bir şey yok. Baştan itibaren hain, baştan itibaren yönetilmiş, kullanılmış, ülkesine ihanet için yetiştirilmiş, kendisini çok iyi gizleyip bütün örgüt militanlarını bu doğrultuda yetiştirmiş bir haindir. Bu adamın İslam adına değil, dünyada misyonerlerin emellerine amaçlarına hizmet edecek şekilde kutsal İslam dinini tahrif etmekle görevlendirilmiş bir kişi olduğuna inanıyorum. Pek çok konuşmasında Kur'an ve sünnete riayet edeceği yerde rüyalarına inanıyor. Haşa, Allah ile münasebet kurduğunu söylüyor. Bizim mukaddes dinimiz İslam'ın Kur'an ve sünnet dışında kendi kafasına göre bir şey ortaya koyuyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber