Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 19 Kasım 2017 - 15:18 Yorum: 0

Restore edilen Aya Yorgi Kilisesi ibadete açıldı

İstanbul Edirnekapı'da restorasyon çalışmaları sona eren tarihi Rum Ortodoks Kilisesi Aya Yorgi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Restore edilen Aya Yorgi Kilisesi ibadete açıldı

İstanbul Edirnekapı'da restorasyon çalışmaları sona eren tarihi Rum Ortodoks Kilisesi Aya Yorgi, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Bartholomeos, "Tarihi eserleri korumak, gelecek nesillere sağlıklı aktarmak medeni bir vazifedir. Bu konuda ayrım yapmadan bir kilisenin restorasyonunu gerçekleştirmek üzere, inisiyatif gösteren sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Fatih Edirnekapı'da UNESCO dünya miras alanlarından biri olan surların bitişiğinde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi Aya Yorgi 3 yıllık restorasyon çalışmalarının tamamlanması ardından düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı. Vakıflar İstanbul 1'inci Bölge Müdürlüğü tarafından, 3 yılda 4 milyon TL harcanarak yapılan yenileme çalışmaları gayrimüslim ibadethanelerinin restorasyonu projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Aya Yorgi'nin açılış törenine Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve çok sayıda Ortodoks vatandaş katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yapılan ayinde önce dualar edildi ardından Ortodoks vatandaşlara ayin kapsamında ekmek dağıtıldı. Restorasyon kapsamında çalışmaları tamamlanan müzik okulunda da müzik dinletisi yapıldı.

Programda konuşan Bartholomeos, "Tarihi eserleri korumak, gelecek nesillere sağlıklı aktarmak medeni bir vazifedir. Bu konuda ayrım yapmadan bir kilisenin restorasyonunu gerçekleştirmek üzere, inisiyatif gösteren sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak ülkemizin ilerlemesi ve vatandaşların refahı için birlikteliğimizi ana birleştirici eksen olan tedarik etmekteyiz. 9'uncu asırdan itibaren İstanbul'umuzun bu tarihi mekanında varlığını devam ettiren Aya Yorgi Kilisemizi ve hemen bitişiğindeki büyük Mimar Sinan'ın müstesna eseri olan Mihrimah Sultan Camii'nin hepimize ilham kaynağı olmasını ve birlikte var olmanın yan yana dua etmenin uygarlığa katkı sunmanın yüceliğine örnek teşkil etmesini temenni ederim" dedi.

"Zamana ve mekana sadık kalarak cami, kilise ve sinagog gibi vakıf kimliği taşıyan tüm kültür varlıklarımıza yardım elini uzatmaya çalışıyoruz"

Vakıfları bünyesinde bulunan tüm ibadethanelerin bakımından sorumlu olduklarını belirten Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Sadece Müslüman vakıfların değil diğer dinlere mensup vakıflarında emanetlerini yerine getirerek bu alandaki çalışmalarını politikamız haline getirdik. Hiçbir ayrım gözetmeksizin genel müdürlüğümüze emanet edilen vakıfları kuruluş amacına uygun olarak geleceğe taşımak görevini, bu emanetlere sahip çıkmayı kabul eden bir anlayışla yerine getirme gayretini gösteriyoruz. Zamana ve mekana sadık kalarak cami, kilise ve sinagog gibi vakıf kimliği taşıyan tüm kültür varlıklarımıza yardım elini uzatmaya çalışıyoruz. Burada sayın patrik hazretlerine teşekkür ediyorum burada restorasyonu tamamlanan kiliseye fonksiyon vermek adına buraya bir papaz görevlendirmiş olması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Bu şu anlama geliyor birincisi bundan sonra burada aslına uygun olarak burada ibadet yapılacaktır. İkincisi burası korunacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber