Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Haziran 2016 - 13:58 Yorum: 0

Restore Edilen Kıble Ve Dua Taşı Açıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından restore edilen ve çevre düzenlemesi yapılan tarihi kıble ve dua taşı törenle açıldı.

Restore Edilen Kıble Ve Dua Taşı Açıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından restore edilen ve çevre düzenlemesi yapılan tarihi kıble ve dua taşı törenle açıldı.

İzzet Paşa Mahallesi Dış Kale Altı Sokak'ta düzenlenen törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu kültürünün detaycı olduğunu ve bir üst kültür ürünü olduğunu söyledi.

Safranbolu'nun bütünüyle bir yaşam stilini içerdiğini kaydeden Aksoy, "Evlerinden Arnavut kaldırımlarına, çeşmelerinden iş yerlerine, bu iş yerlerinin iç çalışma düzenlerine, evlerin iç yaşam düzenlerine kadar bir bütün halinde kültürü içeriyor. Bu kültür de İslam kültürü. Bugün dünyanın her neresinde olursa olsun "İslam inancının sivil hayat nizamı nasıldır?', "medeni ilişkileri nasıldır?', "mimarisi nasıldır?" sorusunun tek bir cevabı vardır "Safranbolu'. Biz geçmişimizden devraldığımız bu kültürü bütün halinde geleceğe aktarmanın derdindeyiz." dedi.

Safranbolu'daki kültürü geleceğe aktarmak için çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Aksoy, şunları söyledi:

"Devraldığımız bu kültürün, küllenmiş, yıpranmış olan kısımlarını tamir ederek, gün yüzüne çıkartarak geleceğe aktarmanın peşindeyiz. İşte bu iddiamızın yansımalarından bir tanesi de kıble ve dua taşı. Burada bir gezi esnasında burayı mutlaka düzeltmemiz tamir etmemiz gerekir, ata yadigarı var düşüncesiyle hareket ettik. Araştırma yaptık ve hayat bulacak şekilde restore ettik."

Konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Hasan Güneş tarafından dua okunarak kıble ve dua taşı hizmete açıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber