Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Magazin 24 Nisan 2014 - 08:36 Yorum: 0

Retrobüs'ten 'rocktarma'

Cem Karaca, Barış Manço ve Erkin Koray gibi birçok ismin şarkılarını yorumlayan ‘Retrobüs’ grubu, konser duraklarındaki pek çok yolcuyla geçmişe 'rocktarma' yapmaya hazırlanıyor...

Retrobüs'ten 'rocktarma'

60'ların, 70'lerin ve 80'lerin efsane sanatçıları Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray ve İlhan İrem gibi daha birçok ismin şarkılarını yorumlayan müzik grubu Retrobüs, dinleyenleri günümüzden alıp, geçmişe götürüyor. Taklitleri kadar kostümleri ve aksesuvarlarıyla da dikkat çeken grup, sahnedeki performanslarını tiyatral bir gösteri havasında sunuyor. Konsepti 7'den 70'e herkese ve her kesime hitap eden grup, gün geçtikçe hayran sayısını da katlıyor. 100'den fazla şarkıdan oluşan repertuarıyla 'Retrobüs' grubunun kurucuları Fırat Şahverdi (Solist, Flüt-Saksofon) ve Murat Yerden (Back vokal-gitar) sorularımızı cevapladı:

'Retrobüs' nasıl doğdu?

İsim, 'zamana müzikal yolculuk' projesi fikrinin akabinde doğdu. Barlarda, konserlerde ve hatta orduevlerinde generaller karşısında cem karaca, Barış Manço, İlhan İrem, Erkin Koray, Tanju Okan ve birçok üstadın ses taklitlerini yaparak sergilediğimiz performanslar statüsü, tarafı ve tarzı ne olursa olsun herkesten olumlu reaksion alınca bu potansiyeli kostümlü bir konsepte çevirmek için cesaret kazandık. İsmimizin içine de en önemli felsefemizi gizledik: "Taklitler asıllarını yaşatır. Biz bir amaç değil sadece sizleri geçmişe götüren bir aracız. Ustaları layığıyla anıp geri döneceğiz" cümlesini her konserimizin başında ve sonunda muhakkak söyleriz.

Turne ne zaman?

Mayıs ayından itibaren şehirdışında birçok noktada konserlerimiz olacak. İsteyenler bizi Facebook'taki sayfamızdan takip edebilir. Ankara, Eskişehir, Samsun, İzmir, Antalya, Bodrum, Çeşme, Yalova ve Armutlu başta olmak üzere... 'Retrobüs' pek çok durakta yolcu alıp geçmişe 'rocktarma' yapacak.

 

Abdullah Malkoç

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber