Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ağustos 2016 - 13:08 Yorum: 0

Reyhanlı’da Arıtma Tesisi’nin Yüzde 80’i tamamlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU), yatırımlarından biri olan Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı'nda...

Reyhanlı’da Arıtma Tesisi’nin Yüzde 80’i tamamlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU), yatırımlarından biri olan Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı'nda çalışmalar devam ediyor.

Proje maliyetinin 4 milyon 300 bin TL olduğunu ve arıtma tesisinin yüzde 80'inin tamamlandığını açıklayan Genel Müdürlük, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte günde 8 bin 800 metreküp suyun arıtılacağını vurgulayarak, arıtılan suyun ise Reyhanlı ilçesindeki Afrin Çayı'na bırakılacağını kaydetti.

Çevre Kirliliği Önlenecek

Evsel, sanayi ve kurumsal atıkların tek bir noktada toplanacağından dolayı çevre kirliliği ve bununla beraber kötü kokuların önüne geçileceğini dikkat çeken HATSU İdaresi, Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Reyhanlılı hemşehrilerimizin son sistem ve modern bir tesise kavuşacağını aktardı.

Diğer ilçeler gibi Reyhanlı'yı da yaşanabilir sağlıklı bir çevreye kavuşturmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten İdare, projenin 2017 yılının Aralık ayında tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber