Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Mayıs 2016 - 18:23 Yorum: 0

Reyhanlı’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te iki ayrı yerde bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırısında ölen 52 kişi, olayın 3'üncü yıldönümünde...

Reyhanlı’daki Saldırıda Ölenler Anıldı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te iki ayrı yerde bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırısında ölen 52 kişi, olayın 3'üncü yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların 3'üncü yıldönümü nedeniyle ölenlerin yakınları tarafından belediye binası önünde tören yapıldı. Kaymakam Tuncay Dursun, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçe Müftüsü Murat Akçay ve vatandaşların katıldığı anma töreninde ellerinde Türk bayrakları ile ölenlerin fotoğraflarını taşıyan yakınları belediyenin yanındaki ilk patlama yerine geldi. Burada İlçe Müftüsü Murat Akçay dua etti.

Daha sonra anma törenine katılanlar kortej eşliğinde ikinci patlama yerine hareket etti. Yakınları, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Reyhanlı uyuma şehitlerine sahip çık", "Reyhanlı sınıfta kaldı" sloganları attı. Tekbirlerin getirildiği yürüyüşle belediyece yaptırılan ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu Şehitler Anıtı'na gelindi. Burada, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Şehit yakınlarından Avukat Tayfur Yumuşak, yaptığı konuşmada, "11 Mayıs ülkemiz için, cumhuriyet tarihinde en büyük yıkımı yaşadığımız büyük kara gündür. 52 canımızı yitirdiğimiz kara gündür. Böyle bir kara günün yıldönümünde anma törenine katıldınız. 11 Mayıs terörüne karşı Reyhanlılı olarak tek vücut olduğumuzu gösterdik. Suçluların cezalandırılmasını ve gecikmiş de olsa adaletin tecelli etmesini talep ediyoruz. Böyle bir talepte bulunmaya hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Allah bir daha memleketimize 11 Mayıs'ı yaşatmasın, Reyhanlı'nın ve ülkemizin kardeşliğini huzurunu daim kılsın" dedi.

Daha sonra, Kur'an-ı Kerim okundu ve İlçe Müftüsü Murat Akçay burada da dua etti.

Karanfillerin bırakıldığı şehitler anıtındaki anma töreninin ardından Mustafa Şevki Paşa Camisinde Mevlid-i Şerif okundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber