Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:53 Yalova’da 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulye tohumu dağıtıldı14:51 TCMB: “Enflasyonda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu...14:51 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti’ye geçti14:50 Başkan Sandıkçı: "Bu yıl da üniversiteyi yeni kazanacak olan tüm öğrenciler...14:49 Sultangazili Çocuklar Sertaç Abi ile cami buluşmalarında bir arada14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı14:39 Akaryakıtın sızdığı Sapanca Gölü’nden sevindiren detaylar: "Su içilebilir"14:37 Belekoma Tayfa ihtiyacı sahibi 120 haneye ulaştı14:35 Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi14:34 Beyaza bürünen "Nemrut’un Develeri" görsel şölen oluşturdu14:32 Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”14:31 Malatya’da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:33 Yorum: 0

RİKE personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi

Rize Arama Kurtarma Ekibi'ne (RİKE) araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi.

RİKE personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi

Rize Arama Kurtarma Ekibi'ne (RİKE) araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitime, RİKE'de yer alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, off road, dağcılık ve dalgıçlık kulübü temsilcileri ile ilgili personeller katıldı.

Eğitimde arama kurtarma ekibine, araç içinden yaralı çıkartma, kesme ve ayırma cihazlarının kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Tepe,yaptığı açıklamada, Rize'nin afetler açısından oldukça sıkıntılı bir il olduğunu belirterek, "Coğrafi konum itibariyle başta sel başta olmak üzere günlük hayatta irili ufaklı birçok acil ve afet durumuyla karşılaşmaktayız" dedi. Afet durumunda en önemli ögenin afet öncesi hazırlık olduğuna dikkati çeken Tepe, şunları söyledi:

"Bu kapsamda sivil-kamu ortaklığında, Valiliğimiz şemsiyesi altında Rize Arama Kurtarma Ekibi'ni kurduk. Ekibimizde bir afete, yangına müdahale edebilecek, kendi alanında uzman personelimiz, çok deneyimli dağcı, profesyonel dalgıç ve off road ile ilgilenen arkadaşlarımız var. Bunların ortak özellikleri tüm afet ve acil durumlarda gönülden yardım etmek istemeleri fakat gerek yetkileri gerekse yeterli donanım ve maddi güçleri olmaması nedeniyle hep ikinci planda kalıyorlardı. Bizim bu insan gücüne ciddi anlamda ihtiyacımız vardı. Hepsini Valiliğimiz çatısı altında birleştirerek RİKE kavramını ortaya çıkardık ve ortak bir arama kurtarma ekibi kurduk."

Ekibimize bugün araç içinden yaralı çıkartma, kesme ve ayırma cihazlarının kullanımını anlattıklarını belirten Tepe, " Araç içinden yaralı kurtarmak, kesme ayırma cihazı kullanımı asli olarak afet birimlerinin ve İtfaiye Müdürlüğümüzün alanına giriyor ancak bu eğitimler sayesinde diğer birimlerin, dağcı ve sağlıkçı arkadaşların da bu konuda bilgilenmelerini, tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Eğitimlerimiz sayesinde çok güçlü bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz. Çünkü her alanda uzmanlaşmış ekiplerimiz var" diye konuştu.

Tepe, sadece Rize'de değil, ülke genelinde meydana gelebilecek her türlü acil durum ve afete deneyimli personelle hazırlıklı olacaklarını sözlerine ekledi.

RİKE personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi

RİKE personeline araçtan yaralı kurtarma eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber