Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 24 Mayıs 2016 - 19:48 Yorum: 0

Rıo 2016 İçin İki Kota Daha

Atletizmde Şeref Osmanoğlu ve Tuğçe Şahutoğlu Rio 2016 Olimpiyat Oyunları için kota aldı.

Rıo 2016 İçin İki Kota Daha

Atletizmde Şeref Osmanoğlu ve Tuğçe Şahutoğlu Rio 2016 Olimpiyat Oyunları için kota aldı.

Süper Lig yarışmalarının yapıldığı Mersin'de atletlerimizin Olimpiyat yolunda elde ettiği başarılara yenileri eklendi. Yarışmaların ikinci gününde erkekler üç adım atlamada Şeref Osmanoğlu, 16.85'lik derecesiyle hem Türkiye rekorunu yeniledi, hem de Rio için biletini ayırttı.

Kadınlar çekiç atmada ise Tuğçe Şahutoğlu, 71.21'lik derece yaparak Londra 2012'den sonra bir kez daha Olimpiyat barajı almayı başardı. Tuğçe'nin barajı geçmesiyle Türkiye'nin kadınlarda çekiç atmadaki temsilci sayısı da ikiye yükseldi.

Süper Lig'de elde edilen iki kotayla birlikte Rio için baraj geçen toplam atlet sayımız 29'a yükseldi. Beş atletimizin ikişer dalda baraj geçmesiyle Rio için kota aldığımız toplam yarışma sayısı da 34'e çıktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber