Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 03 Nisan 2017 - 10:23 Yorum: 0

Rio’da düzenlenecek olan savunma fuarında Türkiye’yi 12 firma temsil edecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 04-07 Nisan tarihlerinde Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek olan LAAD/Brezilya Savunma ve Güvenlik Fuarına, ROKETSAN, ASELSAN,...

Rio’da düzenlenecek olan savunma fuarında Türkiye’yi 12 firma temsil edecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 04-07 Nisan tarihlerinde Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek olan LAAD/Brezilya Savunma ve Güvenlik Fuarına, ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ ve STM dahil 12 firmanın katılacağını bildirdi.

Rio de Janeiro'da bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan LAAD/Brezilya Savunma ve Güvenlik Fuarına Türkiye'den 12 firma katılacak. Güney Amerika bölgesinde iki yılda bir gerçekleştirilen ve bölgenin en büyük sanayi fuarı olan LAAD/Brezilya Savunma ve Güvenlik Fuarına ilişkin bilgilendirme yapan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, fuarın ülkemiz tarafından milli katılımla iştirak edilen tek savunma sanayi fuarı olduğunu belirtti. Müsteşarlıktan fuara ilişkin yapılan bilgilendirme şöyle:

"Bölge ülkelerinin savunma sanayi işbirliği alanında alternatif ülke arayışında olması ve Türkiye olarak siyasi açıdan Güney Amerika ülkeleri ile yakın ilişkimiz bulunması sebebiyle, fuarın uzun vadeli işbirliği fırsatları yaratabileceği değerlendirilmektedir. 2010 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, dönemin Başbakanı sıfatıyla Brezilya'ya yaptıkları resmi ziyaret sırasında, ilişkilerimize yeni bir boyut kazandırılması maksadıyla, iki ülke arasında "Stratejik Ortaklık Eylem Planı" imzalanmıştır. Geçtiğimiz iki yılda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Güney Amerika'ya gerçekleştirilen ziyaretler de bölgeye verilen önemi göstermektedir. Şubat 2015'te Meksika, Kolombiya ve Küba'yı kapsayan bölge turu, 20 yıl aradan sonra Latin Amerika'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ikinci ziyaret olması bakımından önem arz etmektedir. Şubat 2016'da ise Şili, Peru ve Ekvator ülkelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

04-07 Nisan tarihlerinde Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek olan fuara ülkemiz adına Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinatörlüğünde 12 firma ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) ile milli katılım sağlanacaktır. Fuara; ASELSAN, BMC, KATMERCİLER, MKEK, NERO ENDÜSTRİ, NUROL TEKNOLOJİ, OTOKAR, REPKON, ROKETSAN, SDT, TUSAŞ, TAIS SHIPYARDS firmaları katılım sağlayacaktır. Fuarda öncelikle; ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ ve STM firmalarının aşağıda yer alan kabiliyetlerinin ön plana çıkarılması planlanmaktadır. ROKETSAN firmasının Cirit, L-UMTAS ve OMTAS sistemlerinin kara platformlarına entegrasyonu, Cirit, L-UMTAS, SOM ve TEBER sistemlerinin hava platformlarına entegrasyonu, ASELSAN firmasının; Tank Modernizasyon Projesine yönelik elektronik ve silah sistemlerin, IFF ve ESM Sistemleri, Sınır Gözetleme Sistemleri, Seyrüsefer Sistemleri, TUSAŞ firmasının; Atak Helikopteri, Anka Sistemi, STM firmasının; MİLGEM tasarım kabiliyetleri, söz konusu fuara 600'ün üzerinde katılımcı firma, 195 resmi delegasyon katılımı, 30 ülkeden milli katılım ve 90 ülkeden 40 bine yakın ziyaretçi katılması beklenmektedir. Öncelikli olarak bölge ülkelerinden Brezilya, Kolombiya, Şili, Peru, Meksika ile Ortadoğu ve Afrika bölgesinden ise Katar, Botsvana, Nijerya, Tunus ile görüşmeler yapılması planlanmaktadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber