Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:03 Yorum: 0

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Rıza Posacı; 'Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır'

Efeler Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü çeşitli etkinliklerle kutladı. Oda Başkanı Rıza Posacı, Aydın çiftçisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Yönetim Kurulu üyeleri, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Aydın tarımın da gelinen son durumu değerlendirdi. Son 10 yıldır tarımda ciddi sıkıntılar yaşandığını ama verilen desteklemeler ile sorunları aşmaya çalıştıklarını ifade eden Rıza Posacı, "Tarım zor bir zanaattir. Son 10 yılda çeşitli oldu ama yapılan desteklemeler ile sorunları aşmaya çalışıyoruz. Geçmişe göre şuan durumumuz çok iyi görünüyor. Tarımı ne kadar desteklesek az kalır. Tarım da yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bu noktada üretimden çok Pazar noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Tarım dünyanın olmazsa olmaz noktasıdır. Bu yüzden tarım baştacımız diyebiliriz" dedi.

"ÇİLEK VE ZEYTİNYAĞ FİYATLARI"

Çilek ve Zeytinyağ fiyatlarında değinen Rıza Posacı,"Çilek fiyatları şuan da iyi görünüyor. İlk hasat döneminde yaşanan kriz şuan aşılmış durum da, fiyatların biraz daha düzeleceğini umuyorum. Zeytinyağı fiyatlarına da değinirsek ilk zamanlar afaki fiyatların olduğunu gördük ama şuan da zeytinyağı fiyatının da normal seviyelere inmeye başladığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin beklediği desteklerden de söz eden Posacı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizde tarımın, geniş istihdam alanı yaratması, beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi, nüfusun yarısına yakınını bünyesinde barındırması açısından milli ekonomiye katkısı büyüktür. Çiftçilerimizin sorunları büyük, Bu sorunlar; Tarımda girdi maliyetlerinin yüksek olması, tarım sigortasının gerçek anlamda işlevsel olmaması, doğa şartlarında meydana gelecek afetlerden üreticinin korunamaması, Tarım desteklerinin yetersiz olması, mazot fiyatlarındaki ÖTV ve KDV nin yüksek olması ve benzeri gibi sorunlar. Jet ve Yat yakıtlarından ÖTV ve KDV alınmazken Çiftçinin üretim için kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmaktadır en pahalı mazotu çiftçiler kullanmaktadır. Çiftçiye üretim desteği sağlamak için Ziraat Bankası aracılığıyla uzun vadeli faizsiz krediler verilmiştir. Bugün de tarım sektörü hükümet tarafından desteklenmektedir. Her çeşit tarıma destek verilmektedir. Ancak tarımda ham madde girdi maliyeti fazla olması nedeniyle bu destekler yetersiz kalmaktadır. Tarıma hükümetin daha fazla destek vermesini istiyoruz. Atatürk'ün de dediği gibi, "Milli ekonominin temeli ziraattır" Her mevsim çalışarak sofralarımızın ekmeğini, meyvesini, sebzesini üreten tüm çiftçilerimizin "14 Mayıs Çiftçiler Bayramını" kutluyorum ve ürünlerinden bol kazanç sağladıkları verimli günler diliyorum"

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Rıza Posacı; "Tarım, Dünyanın Olmazda Olmaz Noktasıdır"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber