Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Eylül 2016 - 15:18 Yorum: 0

Rize’de Baro Başkanlığı Yarışı

Rize Barosu Avukatlarından Ümit Peçe, yaklaşan seçimler öncesi Baro Başkan adaylığını açıkladı.

Rize’de Baro Başkanlığı Yarışı

Rize Barosu Avukatlarından Ümit Peçe, yaklaşan seçimler öncesi Baro Başkan adaylığını açıkladı.

Peçe adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada tüm meslektaşlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Hedefimiz meslektaşlarımız arasında; genç, yaşlı, düşünce ve duruş ayırımlarına gitmeyen, bir araya gelip birlikte yönetmeyi başaran, yönetim işinin ve sürecinin bir kadro ve ekip işi olduğunu kabul edip uygulayan bir yönetim anlayışı hedefliyoruz. Ayrıca kişilerin bireysel tasarruflarıyla yönetilmeyen, kurul, merkez, enstitü ve benzeri komisyonlarında görev almak için seçimlerde destek veya oy vermiş olmanın belirleyici olmadığı, belirleyiciliğin sadece liyakat ve emek ilkesi ile yapıldığı, yöneticilerin baro vasıtasıyla siyasal istikbal peşinde olmadığı, halef belirlenmeyen, çoğulcu, hukuk ve insan haklarının yanında ve taraf olmak amacındayız. Seçildikleri andan itibaren hiçbir siyasi duruşa öncelik tanımadan ve hiçbir siyasi duruş için ayrıştırıcı olmadan, ancak baro ve memleket menfaati söz konusu olduğunda siyasetten istifade etmeyi bilen, ön yargısızca her türlü eleştiriye açık, önceliğin daima meslek, meslektaş ve adaletin olacağı bir baro anlayışını ilke edineceğiz" dedi.

Günümüzde toplumun hukuki ihtiyaçlarının çağdaş ve etkin savunmayı etkili kılacak hukukçulara, yani avukatlara ve barolara her şeyden daha çok ihtiyacı bulunduğunu belirten Peçe, "Ancak genel kurulda, seçilen başkan ve yönetim kuruluna verilen yetki ve görevin öncelikle mesleki sorunların çözülmesi olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bu kapsamda istediğimiz baro; Sadece meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılayan ya da sadece siyasal tutum takınan bir baro değil, hem meslek sorunlarıyla ilgilenen hem de düşünceyi öne çıkaran, bu fikir ve düşünceleri ürün, metot ve hizmetlere dönüştürebilen bir meslek örgütü modeli olması gerektiğine inanmaktayız. Beraber yürüdüğümüz bu yolda her birimizin bu yetide olduğuna inanıyoruz. İlimizin seçkin hukukçuları ile birlikteyiz. Hedeflerimize bu kadro ile ulaşacağımıza inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.

Rize Barosu Seçimleri 15 Ekim'de gerçekleştirilecek. Seçimler için iki adayın daha çıkması bekleniyor.

Rize’de Baro Başkanlığı Yarışı

Rize’de Baro Başkanlığı Yarışı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber