Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Şubat 2015 - 15:03 Yorum: 0

Rize'de "Kaçkarlar'a Doğru" kar yürüyüşü

İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla "Kaçkarlar'a Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü düzenlendi

Rize'de 'Kaçkarlar'a Doğru' kar yürüyüşü

RİZE (AA) - Rize'nin İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla "Kaçkarlar'a Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü düzenlendi.

Homeze Yaylası'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Ekşioğlu Vakfı Başkanvekili Kadem Ekşi ve yaklaşık 250 kişi katıldı.

Etkinlik için ilçe merkezinde toplanan grup, tulum eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha sonra grup, araçlarla Homeze Yaylası'nın alt kesimine ulaştı. Burada tulum eşliğinde kar üstünde horon oynayan vatandaşlar ardından 2 bin 340 rakımlı Homeze Yaylası'na doğru yürüyüşe geçti. Öte yandan kar yağışı nedeniyle helikopterle uçuş iptal edildi. 

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, bu yıl ilçede üçüncü etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "İkizdere kış potansiyeli açısından zengin. İkizdere hem yaz hem de kış turizmine yatırım bekleyen ve turizme açılmayı bekleyen bir ilçemiz. Kesinlikle doğa ve kültürel değerlerimiz korunarak bu olmalı" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ise Türkiye'nin her yanının güzel olduğunu ifade ederek, "Doğu Karadeniz, Rize ve İkizdere'nin keşfedilmemiş güzellikleri var. Dört yıl önce başlayan bir kartopu olan 'Çağrankaya Yürüyüşü' artık büyüdü ve çığ şekline ulaştı, uluslararası bir şenliğe kavuşacaktır. İkizdere, dağları, yaylaları ve vadileri ile ülkemizin güzelliklerine sahip bir ilçemiz. Bu bölgede tesis olmadan olmuyor. Doğanın ve bu güzelliklerin dengesini bozmadan hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Kadem Ekşi de İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla tulum ve kemençe eşliğinde "Kaçkarlar'a Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm vatandaşları 4 mevsim Rize ve İkizdere sevdası ile bu topraklara taşıdıklarını ifade eden Ekşi, şunları kaydetti:

"DOKAP Projesi kapsamında Doğu Karadeniz havzasının kalkınması ve büyümesi için iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak katkı koymamız gerekiyor. Bu bölgede, Yeşil Yol Projesi ile turizm aksında büyüyen ve kalkınan bir Rize'yi inşa edeceğimiz günlere yaklaşıyoruz. El ve güç birliği ile Rize'yi 'cennete gelmeden ölmeyin' dedikleri yeni bir coğrafyaya taşımaya çalışıyoruz. Yaylalar bizim seyrangahımız. Biz burada bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yaylalar, tarihi evleri ve geleneksel mimarisi ile hepimizi karşılıyor ve kuşatıyor. İnanıyorum ki kendi ayağımıza kurşun sıkmadan Rize'nin tüm yaylalarını betonlaşmaya teslim etmeden geleneksel mimarimizi fon ve özellikleri ile korumamız gerekir."

Geceyi Homeze Yaylası'nda geçirecek grup, yarın İkizdere'ye dönecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber