Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Eylül 2014 - 13:13 Yorum: 0

Rize'de öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi verildi

RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentte çocukların sağlıklı beslenmesi ve fiziksel aktivite konularında bilinçli olması için ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim verdi.Rize...

Rize'de öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi verildi

RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü, kentte çocukların sağlıklı beslenmesi ve fiziksel aktivite konularında bilinçli olması için ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim verdi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, çocukların temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenmenin çocukların büyümesi, gelişmesi ve sağlığı için en önemli faktör olduğunu ifade ederek, bunun için her çocuğun doğumdan itibaren protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerden oluşan besin öğelerinden yaşına uygun şekilde her gün yeterli ve dengeli miktarda alması gerektiğini belirtti.

Özşahin, 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri içerisinde yer alan "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda" temalı etkinlikleri kapsamında il merkezi ve ilçelerde yer alan 16 ilkokulda çeşitli eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Etkinliklerde, kahvaltının önemi, besin grupları, fiziksel aktivite ve sebze - meyve tüketiminin önemi eğlenceli şekilde öğrencilere anlatıldı. Eğitim programının sonunda Sağlık Bakanlığınca hazırlanan 'Gürbüz' adlı çizgi filmler çocuklara izletilerek sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında çocukların öğrendikleri eğlenceli şekilde pekiştirildi. Son olarakta çocuklara meyve ve su dağıtımı yapılarak tenefüs aralarında çikolata, cips gibi yiyecekler yerine meyve gibi sağlıklı ara öğünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altı çizildi." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber