Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 18:38 Yorum: 0

Rize'de şehitlik anıtı törenle açıldı

Çanakkale şehitlerinin yüzüncü yılı anısına hayır sever iş adamı tarafından yaptırılan şehitlik anıtı törenle açıldı

Rize'de şehitlik anıtı törenle açıldı

RİZE (AA) - Rize'de, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan şehitlik anıtı törenle açıldı.

Güneysu ilçesine bağlı Pazarköy'de, araştırmacı-yazar Orhan Naci Ak'ın yaptığı çalışmayla belirlenen ve hayırsever iş adamı Tahsin Usta tarafından 37 şehit için yaptırılan şehitlik anıtının açılış törenine, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Turgay Turna, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Rize Genç Girişim Tiyatro Topluluğu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Kent Konseyi, Çanakkale şehitlerinin ölümsüzlüğü anlatan gösteri sundu.

Vali Yardımcısı Aygöl, törende yaptığı konuşmada, anlamlı bir günü yaşadıklarını belirterek, "Bu millet her zaman olduğu gibi yine dimdik ayakta durmaya devam etmektedir. Bugün yanı başımızda Ortadoğu'da ciddi manada kardeş kanı dökülüyor. Şu an yaklaşık 2,5 milyon insanı kendi mal varlığımız ve zekatımızla bakıyoruz ve sahip çıkıyoruz. Bu millet aynı şeyi yapmaya devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından dualarla anıtın açılışı yapıldı. 

Program sonunda vatandaşlara, Çanakkale'de asker karavanası olan üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber