Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 31 Ağustos 2014 - 12:48 Yorum: 0

Rizeli işletmecinin ağaç sevgisi

Kafeterya yaptırdığı alandaki ağacı kesmek yerine tuvaletlerin arasında bırakarak koruyan işletmeci Serdar Genç, doğa sevgisiyle çevresindekilere örnek oluyor

Rizeli işletmecinin ağaç sevgisi

RİZE (AA) - SALİH YILDIRIM - Rize'de kafeterya yaptırdığı alandaki ağacı kesmek yerine tuvaletlerin arasında bırakarak koruyan işletmeci Serdar Genç, doğa sevgisiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menderes Bulvarı sahil dolgu alanındaki kafeteryasını 12 yıl önce inşa ederken doğayı koruma ve ağaçları kesmeme konusunda dikkatli hareket ettiklerini söyledi.

Kadın ve erkek tuvaletlerini yapacakları alanda ağaç bulunduğunu anlatan Genç, "Ağacımızı kesip daha büyük bir yer kazandırabilirdik ama doğa sevgimiz dolayısıyla böyle yapmadık. Karadeniz'de çok ağaç olsa da ağaçlarımızı kesmemeye çalışıyoruz. İnsanlardan da bunu rica ediyoruz" dedi.

Ağacı iki tuvaletin arasında bıraktıklarını ifade eden Genç, şunları söyledi:

"Görüldüğü gibi ağacın sağ ve solunda tuvaletlerimiz, üst katımızda da mescidimiz var. Elektrik direğinin ayaklarını otantik olsun diye ağaçla kapladık. Çatı bölümünü oluşturacağımız alanda 4 ağaç daha vardı. Biz bunları da kesmedik. Çatımızı o şekilde imal ettik ve müşterilerimizin hizmetine sunduk. Basit yola başvurmak yerine doğayı korumayı seçtik."

 

- Tuvaletlerin arasındaki ağaç dikkati çekiyor

Genç, kafeteryaya gelen yerli ve yabancı turistlerin tuvaletlerin arasındaki ağacı görünce çok şaşırdıklarını belirterek, "Bize, 'Bu kadar uğraş vereceğinize niye kesmediniz?' diyenler oluyor. Biz doğayı koruyoruz. Ağaçlar sadece bugün değil, yarın da bize lazım, çocuklarımıza da lazım. Neden kesmediğimizi soranlara bu şekilde anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber