Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 28 Nisan 2017 - 10:18 Yorum: 0

Robotik cerrahi ile fıtık tedavisi

En sık yaşanan sağlık sorunlarından biri olan fıtık hastalıklarının çözümünün ilaç değil ameliyatla mümkün olabildiğini belirten Genel Cerrahi...

Robotik cerrahi ile fıtık tedavisi

En sık yaşanan sağlık sorunlarından biri olan fıtık hastalıklarının çözümünün ilaç değil ameliyatla mümkün olabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Bahadır Ege, gelişen robotik cerrahinin ise en etkili cerrahi yöntem olduğunu söyledi.

Karın içi organların karın duvarı defektinden dışarı çıkması durumunun fıtık olduğunu belirten Koru Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege, "Genelde ağrı ve fıtık alanında şişlik gibi bulgular oluştururlar. Potansiyel fıtık alanları her iki kasık bölgesi, göbek deliği ve eski ameliyat alanlarıdır. Özellikle erkeklerde 50 yaşından sonra kasık fıtığı gelişimi sık görülen durumlardan biridir. Eğer bahsedilen bu defektlerden bağırsaklar fıtıklaşır ve boğulursa, hayatı tehdit eden acil cerrahi gerektiren sağlık sorunları oluşabilir" diye konuştu.

Tedavi için geleneksel olarak yapılan açık cerrahi prosedürlerin yerini kapalı cerrahi yöntemlere bıraktığını belirten Ege, kapalı cerrahi yöntemleri yapabilecek eğitim ve tecrübedeki hekimlerin bu işlemleri başarı ile gerçekleştirebildiğini söyledi. Robotik cerrahinin kapalı sistem cerrahilerinin son noktası olduğunun altını çizen Ege, "Sağladığı 3 boyutlu görüntü imkanı, hassasiyet ve kıvraklığı ile fıtık alanının sağlam dokulardan kolay/güvenli ayrıştırma imkanı ve yama uygulamasını kolaylaştırması gibi avantajlara sahiptir. Açık ameliyata sağladığı en büyük avantaj yamanın fıtığın önünden değil de arkasından uygulanıyor olmasıdır. Bu sayede araba lastik tamiri gibi içeriden onarım, fıtığın tekrarlama riskini azaltmaktadır. Özelikle daha önce açık cerrahi veya laparoskopik cerrahi olmuş ancak fıtığı tekrarlamış hastalarda büyük avantaj sağlayabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber