Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 12 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

Robotik kolon kanseri cerrahisi

Modern dünyada en çok karşılaşılan kanser türlerinden biri olan kolon kanserinin bağırsakta oluşan ve fibriden düşük beslenme, endüstriyel besinler...

Robotik kolon kanseri cerrahisi

Modern dünyada en çok karşılaşılan kanser türlerinden biri olan kolon kanserinin bağırsakta oluşan ve fibriden düşük beslenme, endüstriyel besinler ve genetik yatkınlığın etkisinde geliştiğini belirten Koru Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege, 50 yaş üstü her bireye şikayeti olsun olmasın kolonoskopik tarama yaptırmasını önerdi.

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege, kolonoskopide tespit edilen poliplerin alınmasının (polpektomi) kolon kanserinden koruyucu özelliğe sahip olduğunu bildirdi. Kolon kanseri için tarama programları olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ege, bazı ailevi sendromlarda kolon kanseri görülme sıklığının arttığını belirtti. Kolon kanserinin tedavisinde cerrahi tedavinin ilk seçenek olduğunu vurgulayan Ege, robotik cerrahi ile karın açılmadan yapılan kolon kanseri ameliyatları sayesinde robotik cerrahinin tüm avantajlarının bu ameliyat için de kullanılmış olduğunu anlattı.

Robotik cerrahi ile ameliyat olan hastaların açık cerrahiye göre daha az ağrı duyarak, günlük aktivitelerine daha hızlı bir şekilde döndüğüne işaret eden Doç. Dr. Bahadır Ege, robotik cerrahinin pek çok avantajı olduğunu da dile getirdi. Ege, bu avantajları şöyle sıraladı:

"Hastada en az kesi ile büyük ameliyatların yapılabilmesi, cerrahi robotik ekipmanların hareketlerinin hassas, kanama kontrolünün iyi yapılabiliniyor olması sebebi ile en az kan kaybı, cerrah kesi yerlerinin küçük olması ile daha az ağrı, ameliyat sonrası hızlı iyileşme ile hastanede kalış süresinin çok kısa olması, obez ve aşırı kilolu hastalarda açık ameliyat zorluğu Da Vinci robotik cerrahi ile ortadan kalkmıştır. Daha iyi görüntü ve el becerisi sunabilen ekipmanlar ile açık cerrahi ve laparoskopik cerrahiden üstün, 3 boyutlu görüntü ve yönetilebilir büyütme özelliği olan kamera sayesinde cerrahi sahanın çok net olarak ayrım yapılabilmesi, robotik kolların insan el bileğine benzer hareket tarzı sayesinde insan elinin yapabileceği tüm fonksiyonların yapılabilmesi, insan elinin istem dışı gerçekleştirdiği titremelerin robotik cerrahide görülmemesi, cerrahın ameliyatları oturarak yapması sonucunda uzun süren ameliyatlarda cerrahın konforun artması ve fiziksel stresin ortadan kalkması."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber