Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 11 Eylül 2016 - 09:28 Yorum: 0

Rojova Derneği’nin yardım kamyonuna Edirne’de el konuldu

Edirne'de, Batı (Rojova) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi adına toplandığı bildirilen ve yasal izinlerinin bulunmadığı öğrenilen...

Rojova Derneği’nin yardım kamyonuna Edirne’de el konuldu

Edirne'de, Batı (Rojova) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi adına toplandığı bildirilen ve yasal izinlerinin bulunmadığı öğrenilen bir kamyon dolusu eşyaya polis ekiplerince el konuldu. Olayla ilgili de kamyon sürücüsü ve oğlu ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 8 Eylül 2016 tarihinde akşam saat 21.45 sıralarında Edirne Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde yapılan uygulamalar esnasında, 59 ZY 786 plakalı bir kamyonet durduruldu. Polis ekiplerince, söz konusu kamyonette yapılan arama sonucunda, Batı (Rojova) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi adına toplandığı bildirilen ve yasal izinlerinin bulunmadığı öğrenilen bir kamyon dolusu eşya tespit edilerek, el konuldu. Kamyon sürücüsü M.B. ve oğlunun ise, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

"Yardım toplamak için yasal izinleri yok"

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nden söz konusu yardım paketlerinin bulunduğu kamyonet ve şahıslar ile ilgili yapılan açıklamada, "15 Temmuz sonrası Olağanüstü Hal kapsamında, alınan tedbirlere ilişkin yapılan uygulamalar sırasında 8 Eylül 2016 günü saat 21.45 sıralarında bir kamyonet tarzı araç kontrol edildiğinde kasasında karton koliler içerisinde paketlenmiş, (salça, makarna, bebek bezi, battaniye, giyim vs.) çeşitli gıda maddeleri, battaniye ve giyim malzemelerinin bulunduğunun görülmesi üzerine yapılan araştırmada, malzemelerin Batı (Rojova) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi adına toplanan yardım malzemelerinin olduğu, yardım toplama işlemleri ile ilgili herhangi bir yasal izinlerinin bulunmadığı, sadece üzerinde toplanmış bakliyat miktarları yazılı 2 adet ayni bağış alındı belgesinin düzenlenmiş olduğu tespit edilmiş, şahıslar hakkında yasal işlemler başlatılmış, yardım malzemeleri ilgili mevzuat hükümleri kapsamında gerekli idari ve adli işlemler uygulamaya konulmuştur" denildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, yardım paketlerinin bulunduğu kamyon sürücüsü M.B. ve oğlunun ifadelerinin ve tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

"Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir"

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olayları ile ilgili olarak güvenlik güçlerimiz vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruma için bütün illerde olduğu gibi ilimizde de en üst seviyede gerekli bütün tedbirleri almakta ve büyük bir gayretle çalışmaktadır" denildi.

"HDP'li başkan sosyal medyadan destek çağrısı yaptı"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Selahattin Karatoprak, söz konusu kamyonetin polis ekiplerince durdurulduğu ve içerisinde bulunan malzemelere el konulduğu gece, yaklaşık yarım saat önce sosyal medya hesabından "Cizre, Sur, Silopi halkıyla dayanışma kampanyası bünyesinde yapmış olduğumuz gıda ve battaniye çalışmasını tamamladık. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımız olacaktır. Herkesi bu konu hakkında duyarlı olmaya ve bölge halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz" mesajı paylaşarak, kolilerin araca yüklendiği fotoğrafları yüklemişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber