Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

Romanlar "kısa film"le bilinçlendirilecek

Edirne'de, çoğunluğu Romanlarda görülen erken yaşta evliliklerin önlenmesi ve kız çocuklarının bilinçlendirilmesi için kısa film çekiliyor

Romanlar 'kısa film'le bilinçlendirilecek

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Edirne'de, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için hazırlanan proje kapsamında kısa film çekiliyor.

Erken yaşta evliliği engellemek için Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) ve Edirne Kakava Şenliklerini Araştırma ve Geliştirme Derneği işbirliğiyle hazırlanan ilk Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında çekilecek kısa film için Romanların çoğunlukla yaşadığı Küçükpazar semtinde set kuruldu.

Daha önce ulusal ve uluslararası pek çok film festivalinde filmleri gösterilen Edirneli yönetmen Batuhan Kurt idaresinde çekimine başlanan filmde, küçük yaşta evlilik ve bu evliliğin olumsuzlukları anlatılacak.

Mahalle sakinlerinin de rol aldığı filmde zaman zaman yaşlılar, sahnelerin tekrarı yüzünden söylenerek esprili şekilde sitem ediyor ve yeniden kamera karşısına geçiyor. 

Yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak film, galayla tanıtılacak ve çeşitli platformlarda gösterilerek "çocuk gelin" sorununa dikkat çekilecek.

Edirne Kakava Şenliklerini Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin, çocuk gelin olmanın zorluğu ve yasal olmadığını görsel olarak anlatmak istediğini söyledi.

Erken yaşta evlilik sorununun Romanlar arasında var olduğunu vurgulayan Güyümgüler, "Amacımız Roman toplumunu bilgilendirmek, küçük yaşta evlilikleri, küçük damatları, küçük gelinleri engellemek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Proje koordinatörü Volkan İnci de filmde küçük yaşta evliliklerin sosyolojik sıkıntıları yanında sonu ölümle biten sağlık yönünü ele aldıklarını ifade etti. Sorunu anlatmaktan ziyade göstererek farkındalığı arttırmak istediklerini vurgulayan İnci, şöyle konuştu:

"Filmin ses getireceğine inanıyoruz. EGİAD Başkanı Hakan İnci gibi biz de bu projeye çok inandık. Projeyi yazan Çiğdem Dönertaş kısa zamanda mesajı verecek bir proje oluşturdu. 18 Nisan'da protokol anlamında katılımı yüksek bir galayla filmi tanıtacağız. Daha sonra kamu spotu olarak yayınlanmasını sağlayacağız. Ayrıca gişe yapan salonlarda filmden önce gösterimleri de yapılacak." 

İnci, projenin tamamlanmasının ardından madde bağımlılığı ve kadına yönelik şiddet konularına dikkat çekmek için de proje hazırlayacaklarını kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber