Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Kasım 2016 - 15:33 Yorum: 0

Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk:

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk, cinsel istismar tasarısını bir defaya mahsus desteklediklerini söyledi.

Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk:

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk, cinsel istismar tasarısını bir defaya mahsus desteklediklerini söyledi.

Cinsel istismar tasarısıyla ilgili Türkiye Romanlar Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk açıklamalarda bulundu. Tasarıyı bir defaya mahsus desteklediklerini belirten Çabuk, "Neden destekliyoruz? Erken yaşta evlilikler maalesef Türkiye'nin bir gerçeğidir. Roman camiasını temsil eden sivil toplum örgütleri olarak erken yaşta evliliklerin önlenmesi için çalışmalar projeler yapmaktayız. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca erken yaşta evlilikler sadece Romanların sorunu değildir. Türkiye'de sadece Romanlar erken yaşta evleniyor gibi sosyal medya üzerinden böyle bir algı yayılmaya çalışılıyor. Ve Romanlar üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz erken yaşta evliliğin karşısındayız. Daha önceki yapılan erken yaştaki evlilikler için biz bu yasayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan biz bizzat Romanlar Federasyonu olarak, dernekleri olarak talepte bulunduk. Onlarda bizim bu talebimiz sonucu bu yasayı çıkarttılar. Sadece bu yasayı bir defaya mahsus destekliyoruz. Bundan sonra erken yaşta evliliği bizde istemiyoruz. Biz gençlerimizin eğitimli olmalarını istiyoruz. Daha eğitimli Roman gençler yetişsin istiyoruz" dedi.

"İdam istiyoruz"

Çabuk, idam istediklerini belirterek, "Bizlerde cinsel sapıkları, tecavüzcüleri asla ve asla Roman mahallelerinde barındırmayız. Tecavüzcülere idam istiyoruz, çocuklara cinsel istismarda bulunanlara, kadınlara tecavüz edenlere Romanlar Federasyonu olarak idam istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber