Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ekim 2016 - 13:24 Yorum: 0

Romanlara müzik eğitimi çalışmasına AB’den 96 bin Euro’luk destek

İzmir'de, Romanların müzik eğitimi alması için Buca Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Avrupa Birliği programından 96 bin 346 Euro hibe desteği almaya...

Romanlara müzik eğitimi çalışmasına AB’den 96 bin Euro’luk destek

İzmir'de, Romanların müzik eğitimi alması için Buca Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Avrupa Birliği programından 96 bin 346 Euro hibe desteği almaya hak kazandı.

Buca Belediyesi, Roman vatandaşlar için hazırladığı proje ile önemli bir başarıya imza attı. Yoksulluk riski altındaki bireyler, engelli bireyler, Romanlar, zorunlu göç mağdurları, eski mahkumlar gibi hassas veya sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplara yönelik projelerin değerlendirildiği destek programında Buca Belediyesi, Roman vatandaşlar için hazırladığı proje ile AB hibe desteğine layık görüldü. "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" adlı hibe programına "Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması projesi" ile katılan Buca Belediyesi, 96 bin 346 Euro hibe desteği almaya hak kazandı. 2 bin 200 proje arasından seçilen projenin imzaları da Ankara'da atıldı. Hazırlanan protokol, Buca Belediye Başkan Vekili Deniz Yücel, Buca Belediyesi AB Proje Danışmanı Ersin Korkmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri arasında imzalandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise Habitat toplantısı için Ekvator'da bulunması nedeniyle törene katılamadı.

Romanlara müzik eğitimi için tek çalışma

Projenin Romanlara müzik eğitimi vermeyi hedefleyen tek çalışma olduğu belirtilirken, Buca Belediyesi'nin İzmir Müzisyenler ve Sahne Sanatçıları Derneği işbirliği ile yürüteceği "Roman Bandosu" projesi için roman müzisyenlerden 10'u erkek 20 kişi seçilecek. Seçilen bando üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuvarı öğretim üyelerinden 6 ay süresince haftada 3 gün eğitim alacak. Ayrıca iki aylık sosyal motivasyon ve ayrımcılık eğitimi de verilecek olan müzisyenler, Buca Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinliklerinde Roman bandosu olarak sahne alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber