Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 22 Kasım 2016 - 13:58 Yorum: 0

Romanların eylemi yarım kaldı

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili önergenin komisyona geri çekilmesinin ardından Tekirdağ'daki Roman vatandaşların önceden planladıkları eylemi yarım...

Romanların eylemi yarım kaldı

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili önergenin komisyona geri çekilmesinin ardından Tekirdağ'daki Roman vatandaşların önceden planladıkları eylemi yarım kaldı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Tuğlalı Park'ta, sabah saatlerinde bir araya gelen Roman vatandaşlar, küçük yaşta evlenmiş ve bu yüzden eşleri cezaevinde olan gelinler için çıkacak yasayı destekleyici onlarca pankart hazırladı. İlerleyen saatlerde önergenin komisyona çekilmesinin ardından pankartlarını toplayan Roman vatandaşlar basın açıklaması yaparak dağıldı.

"Erken evliliğe karşıyız"

Grup adına açıklama yapan Tekirdağ Roman Dernekleri Başkanı Göksel Fil, "AK Parti tarafından geçtiğimiz günlerde meclise sunulan ve tepki gören önergeye Tekirdağ Romanlar Federasyonu'ndan açıklama geldi. İşte konfederasyonun yaptığı o açıklama. Erken yaşta evlilikler maalesef Türkiye'nin bir gerçeğidir. Biz roman camiasını temsil eden sivil toplum örgütleri olarak erken yaşta evliliklerin önlenmesi için çalışmalar, projeler yapmaktayız. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca erken evlilikler sadece Romanların bir sorunu değildir. Türkiye'de sadece Romanlar erken yaşta evleniyor gibi sosyal medya üzerinden böyle bir algı yayılmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Erken yaşta evlilikler çocuklarımızın eğitimini engellemektedir. Bu bakımdan erken evliliğe karşıyız. Bununla ilgili çalışmalarımızı bundan sonra daha sık bir şekilde farkındalık çalışmalarımıza devam edeceğiz. Erken evlenen ve sonrasında çoluk çocuğa karışmış, yaşları tutmayan Türkiye'de binlerce vatandaşımız var. Bunlar severek, karşılıklı aile ortamı çerçevesinde örf ve adetlerimize uygun bir şekilde evlenmiştir" dedi.

"Bunu tecavüzcülerle yan yana getirmek, bu şekilde algı oluşturmak hakarettir"

Hükümetin erken evlenen ve yaşı tutmayanlara yönelik bir kereye mahsus af çıkarmasını bizzat Roman camiası olarak kendilerinin talep ettiğini de belirten Göksel Fil, "Bunun ilkini 14 Mart'ta Romanlar gününde Sayın Cumhurbaşkanımızdan, sonra Adalet Bakanımız Sayın Bozdağ'dan, milletvekillerinden bir kereye karşı bu kapsamda olan kardeşlerimize düzenleme getirelim dedik. Roman camiasının dışında da birçok kesimden bu tür bir talep gelmiştir. Şimdi bunu tecavüzcülerle yan yana getirmek, bu şekilde algı oluşturmak bir kere bize hakarettir. Biz Romanlar cinsel istismarcıları mahallemizde yaşatmayız. Herkes bilsin bizim mahallemizde vatan düşmanı, tecavüzcüler, cinsel sapıklar barınamaz. Biz bu yasada aile olmuş, çoluk çocuğa karışmış, bu kişileri tecavüzcü olarak nitelendirmek bir iftiradır. Kamuoyunu bu duruma karşı daha hassas olmaya davet ediyoruz. Bu konu çok hassas bir konudur. Bu yasanın yürürlüğe girmesi ile tecavüzcüler ceza evinden çıkmayacak bizlerde böyle bir şeye izin vermeyiz. Böyle bir şeyi talepte etmeyiz. Bir kereye karşı bu yasayı destekliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber