Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 11:25 Yorum: 0

Romanya’nın milli günü Edirne’de kutlanacak

İstanbul "Dimitrie Cantemir" Romen Kültür Merkezi, Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu iş birliği ve Edirne Belediyesi'nin destekleriyle Romanya Milli Günü,...

Romanya’nın milli günü Edirne’de kutlanacak

İstanbul "Dimitrie Cantemir" Romen Kültür Merkezi, Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu iş birliği ve Edirne Belediyesi'nin destekleriyle Romanya Milli Günü, Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu'nun gösterisi ile Edirne'de de kutlanacak.

Romanya Ulusal Günü nedeniyle Karpatların Tacı Folklorik Topluluğu'nun Türkiye Turnesi, Edirne'de, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Karpatların Tacı Folklor Topluluğu'nun ilk gösterisi, İstanbul Romen Kültür Merkezi, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu'nun desteğiyle 27 Kasım 2016 Pazar Günü saat 19.30'da Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Auditorium'da sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Romen Kültür Merkezi'nde yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Genç sanatçılar, müzisyenler, dansçılar ve şarkıcılarla ve sanatsal tutumları ile özel bir topluluk olan Karpatların Tacı Folklor Topluluğu, performanslarının kalitesi, repertuarların genişliği, kostümlerinin renk ve çeşitliliği, ustalık yorumları ile Romen folklorunu dünya sahnelerinde en otantik şekilde, başarıyla temsil eden topluluk haline gelmiştir. Topluluk, koreograf Viorel Cioaca tarafından, orkestra ise profesyonel orkestra şefi Dan Ionescu değneği altında, geleneksel müzik enstrümanları ile sunulan parçalar yönetilmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber