Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Haziran 2016 - 17:08 Yorum: 0

Romen Başkonsolos Marmaris’in Turizm Elçisi Oldu

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, iki ülke ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla çıktığı bölge turu kapsamında Marmaris Belediye Başkanı...

Romen Başkonsolos Marmaris’in Turizm Elçisi Oldu

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, iki ülke ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla çıktığı bölge turu kapsamında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ali Acar başta olmak üzere ilçenin kamu kurum ve kuruluşları ile TÜRSAB ve GETOB yönetimine de ziyaretlerde bulunan Başkonsolos, bölge turizmine nasıl katkı sağlanabileceği konusunda son derece iyi niyetli ve samimi görüşmelerde bulundu.

Ştefan, Başkan Acar'a Ege ve Akdeniz bölgesindeki turizmin mevcut durumuna üzüldüğünü, bölgenin aslında Avrupa'da düşünüldüğü gibi herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadığını, ancak böyle algılandığını bildirdi. Görev alanının Çanakkale'den Mersin'e uzandığını hatırlatan Başkonsolos, ülkesi Romanya'dan bu bölgeye daha fazla turist gönderebilmek için bölge yöneticileriyle işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Marmaris'teki doğayı ve ortamı muhteşem olarak değerlendiren bayan diplomat, tesislerin boş olmasının ise "çok üzücü" olduğunu dile getirdi.

Romen Başkonsolosun duyarlılığı karşısında Başkan Ali Acar, "Kendisini bizden birisi olarak görüyor ve samimi yaklaşımı için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Acar, bölgenin, Avrupa halkının düşündüğü gibi herhangi bir güvenlik sorunu bulunmadığını, görevde bulunan diplomatların da halklarına bunu en iyi anlatacak kişiler olduğunu söyledi. Bu kapsamda Başkonsolosun iyi niyetine karşılık vermek için Marmaris'in ortak projelere hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı, en kısa zamanda Romanya'nın etkili basın ve sosyal medya temsilcileri bölgede ağırlama isteğini iletti.

Başkan Acar toplantının sonunda, Başkonsolosa "Dünyanın İncisi Marmaris" tasarımlı bir plaket ile çam balı hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber