Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Haziran 2016 - 09:23 Yorum: 0

Ruhsatsız İşyerlerini Şikayet Edip, 8 Yıl Ruhsatsız Büro Çalıştırdılar

Beşiktaş Levent'te bir villanın içerisindeki 15 metrekarelik alanda 8 yıldır ruhsatsız olarak hizmeti verdiği iddia edilen dernek başkanının danışmanlık...

Ruhsatsız İşyerlerini Şikayet Edip, 8 Yıl Ruhsatsız Büro Çalıştırdılar

Beşiktaş Levent'te bir villanın içerisindeki 15 metrekarelik alanda 8 yıldır ruhsatsız olarak hizmeti verdiği iddia edilen dernek başkanının danışmanlık bürosu, 2 gün süren hukuki sürecin sonunda zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Bürosunu mühürletmemek için zabıta ve polis ekiplerine direnen dernek başkanının, dernek üzerinden bölgedeki ruhsatsız işyerlerini şikayet ettiği ancak kendi bürosunun ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta faaliyet gösteren dernek, Levent'teki villaların ruhsatsız işyeri olarak kullanılmaması için Beşiktaş Belediyesi'ne 500'ün üzerinde şikayette bulundu. Ancak belediyenin Levent bölgesinde devam eden mahkeme süreci nedeniyle başvuru yapan yerlere ruhsat verilemediği gibi şikayetler de sonuçlandırılamadı. Dernek üzerinden şikayetlerin artarak gelmesi üzerine Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından şikayette bulunan dernek incelemeye alındı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda dernek başkanı Z.E'nin yaşadığı villada, eşi Ö.A.E ile birlikte 15 metrekarelik bir alanda 8 yıldır ruhsatsız olarak danışmanlık bürosunda hizmet verdikleri tespit edildi. Tespitin tamamlanmasının ardından ruhsatsız olarak faaliyet gösteren büronun mühürlenmesi için gerekli evrakları hazırlayan Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı ve ekibi, Levent Şakayıklı Sokak'taki villaya geldi.

MÜHÜRLETMEMEK İÇİN ZABITA VE POLİS EKİPLERİNE DİRENDİLER

Hazırlıklarını tamamlayarak büronun bulunduğu adrese gelen zabıta ekipleri, danışmanlık bürosunu işleten Z.E ve Ö.A.E'ye hazırladıkları evrakları göstererek, villanın içerisindeki 15 metrekarelik alanı mühürleyeceklerini belirtti. Ancak çift, sadece 15 metrekarelik alana mühürleme yapmaya gelen ekiplere, "arama kararınız yok" diyerek direndi. Zabıta Müdürü Bartınlı'nın aramaya değil mühürleme yapmaya geldiklerini söylemesine rağmen ekiplerin villaya alınmaması üzerine durum polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zabıta ekipleriyle birlikte çifte faaliyet gösteren büronun ruhsatsız olduğu ve kanunen mühürlenmesi gerektiğini belirtti. Tüm uğraşlara rağmen zabıta ekiplerini villaya almayarak işlemi yaptırmamakta direnen çift, polis ekiplerine zorla villaya girmelerini söyleyerek, zabıta ekiplerinin villaya girebilmesi için kendilerini kelepçelemeleri gerektiğini söyledi.

İŞYERİ OLDUĞUNU KABUL EDİP RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNUNCA MÜHÜRLENDİ

Polis ekiplerinin sağduyulu uyarıları sonrasında çiftin avukatı ruhsatsız işletilen büroya gelerek ekiplerle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından avukat, mühürleme işleminin tebliğ edilmediğini belirterek, 24 saat süre istedi. Süre vermeyi kabul eden zabıta ekipleri, hazırlanan dilekçeyi avukatı nezaretinde büro sahibi Ö.A.E'ye imzalattı. Dilekçenin imzalanmasının ardından olay yerinden ayrılan ekipler, ertesi gün adrese gelerek mühürleme işlemini gerçekleştirmek istedi. Ancak çift bu seferde ruhsat başvurusunda bulunduklarını belirterek, ekiplere mühürleme yapamayacaklarını ifade etti. Bunun üzerine faaliyet gösteren danışmanlık bürosu hakkında belediyeye ruhsat başvurusunda bulunan çiftin, işlettikleri yerin işyeri olduğunu kabul etmesi sonucunda büroları mühürlendi. Büronun mühürlenmemesi konusunda zabıta ekiplerinin işlerini yapmasını engelleyen çift hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

RUHSATSIZ İŞYERLERİNİ ŞİKAYET EDİP RUHSATSIZ BÜRO ÇALIŞTIRDILAR

Öte yandan, Beşiktaş Belediyesi'ne 500'ün üzerinde şikayette bulunan Z.E'nin, dernek aracılığıyla hem ruhsatsız işyerlerini şikayet ettiği hem de 8 yıl boyunca ruhsatsız büro işlettikleri ortaya çıktı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı, "Danışmanlık şirketinin ilgilisi olan Z.E'nin belediyeye dernek yönetim başkanı olarak defalarca Levent bölgesinin sit alanı olduğu ve bu bölgede işyeri olarak faaliyet gösterilemeyeceği, konut alanı olduğuna dair birçok şikayet dilekçesi bulunmaktadır. Ancak derneğin kuruluş amacına ve belediye yaptığı başvuruya aykırı olarak kendisinin konut bölgesinde 2008 yılından beri danışmanlık şirkete olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Belediyemize hiçbir şekilde ruhsat başvuruları yoktur. Burada ruhsatsız olarak yaklaşık 8 senedir faaliyet göstermektedirler. Biz de Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak buradaki ofis faaliyetini ruhsatsız faaliyetten dolayı mühürlemek suretiyle men edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber