Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 07 Ekim 2016 - 15:38 Yorum: 0

Rumeli Feneri’nde balıkçıdan denetim yapan su mühendisine öldüresiye dayak

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalışan su ürünleri mühendisi 32 yaşındaki Mehmet Özdinar, Sarıyer Rumeli Feneri köyündeki...

Rumeli Feneri’nde balıkçıdan denetim yapan su mühendisine öldüresiye dayak

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde çalışan su ürünleri mühendisi 32 yaşındaki Mehmet Özdinar, Sarıyer Rumeli Feneri köyündeki balıkçı barınağında trolle balık avladığı iddia edilen bir balıkçı tarafından darp edilmesi sonucu ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve komada olan genç mühendisin hastanede yaşam mücadelesi sürerken, babası duruma isyan etti.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Sarıyer Rumeli Feneri köyü balıkçı barınağında meydana geldi. İddiaya göre, 3 yıldır İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri şubesinde çalışan Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Özdinar (32), 2 iş arkadaşıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) veri toplamak amacıyla balıkçı barınağına gitti. Özdinar burada denetleme ve balık stokunu öğrenmek amacıyla barınaktaki balıkçılardan Kemal Uçar'a soru sordu. Ancak Uçar, verileri vermeyeceğini söyleyerek ekibin diğer balıkçılardan bilgi almasını da engelledi. Bunun esnada Özdinar, Uçar'ın "FV Yardımcılar" isimli teknesinde kaçak trol yapılması için kullanılan malzemeleri gördü ve ona cezai işlem uygulayacağını söyledi. Bunun üzerine Özdinar ile Uçar arasında başlayan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavga esnasında kas kasılması hastası olan Özdinar'ın vücudu kilitlendi. Uçar da, kendisine karşılık vermeye çalışan Özdinar'a defalarca yumruk attı. Aldığı darbeler sonucu Özdinar yere düşerek başını beton zemine çarptı. Olayın ardından ağır yaralanan Özdinar'ın iş arkadaşları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı mühendisi ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. Özdinar'ı darp ettiği öğrenilen Kemal Uçar ise olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Komada olan genç mühendisin durumu ciddiyetini koruyor

Ambulansla hastaneye götürülen genç mühendis hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından Özdinar, yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor. Ameliyattan çıkartılan genç mühendisin kafatasında ve çenesinde kırıklar olduğu halen komada olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

"Koma halinde ölümle pençeleşiyor"

Hastanede önünde açıklamalarda bulunan genç mühendisin babası ve 50 yıldır balıkçılık yaptığı öğrenilen Osman Nuri Özdinar, "Rumeli Feneri'nde denetleme ve stok tespitine gitmişler. Oradaki balıkçıyla ürün gelirini alamazsın ve ben vermek diyerek birbirleriyle münakaşaya girmişler. Tabi ki benim oğlum görevini yapacak. Üst amirleri oğlumu görevini yapması için oraya yönlendirmiş, o da görevini yapmak istiyor. Balıkçı da bilgi vermem deyince oğlum ceza yazarım demiş, yazamazsın derken münakaşa büyümüş. Balıkçı da bunu itmiş, dokunarak düştü diyorlar ama beyni parçalanması arasında çok fark var. Şimdi koma halinde yatıyor ve ölümle pençeleşiyor. Komadan sağ çıkacağı belli değil beyinde ödem olmuş. Herhangi bir müdahale yapılamıyor durumu artık Allah'a kalmış. Başında bekliyoruz her an kaybetme durumu olabilir. Oğlum 32 yaşında, 10 senelik bir memur ve tecrübe kolaylıkla gelmiyor. Bunu acemi ile bilgili memurun arasında dağlar kadar fark var. Buna bir çözüm getirilmesi gerekir. Artık yetkililerden gerekenin yapılmasını, suçlunun da cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

"Bunun gibilere ağır cezalar verilmelidir, takdir adaletindir"

Ekmeğini balıktan çıkarttığını ifade eden baba Özdinar, "Oğlumu balık parasıyla okuttum, büyüttüm evi mi balık parasıyla aldım, ufak bir balıkçıyım. Ben bir meslektaş olaraktan böyle durumlara kati suretle hiçbir zaman onay vermem, uygulanması da tavsiye etmem. Bu kötü bir şeydir, bunlara ağır bir ceza verilmesi gerekir. Yasaklı bir şey yapıyorlarsa, cezalarını çekmesi için büyük cezalar olması gerekir. Artık takdir adaletindir" ifadelerini kullandı.

"Bütün çabamız bunun son saldırı olmasıdır"

Geleneksel Balıkçılığı Yaşatma Derneği (GELBALDER) Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Gedikli ise "Bu ilk saldırı değil. Bütün çabamız bunun son saldırı olmasıdır. Bunu son saldırı haline getirebilmek için hem hukuki mevzuatın, yasadışı balıkçılıkla mücadeleye cevap verecek şekilde düzenlenmesi hem de bakanlık personelini su ürünleri mühendisi kadrolarıyla, lojistik ekipmanla takip edilmesi gerekir. Biz bugün Mehmet için buradayız. Öbür gün başka bir kardeşimiz için burada olacağız. Biz sürdürebilir balıkçılığı ancak ve ancak ya denetimle ya yasayla ya da onları sahada uygulayacak su ürünleri mühendisleriyle yapabiliriz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber