Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Haziran 2016 - 13:33 Yorum: 0

Rumeli Ve Balkan Dostları, İftar Programıyla Bir Araya Geldi

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'nun beraber düzenlediği iftar programı, Rumelilerin ve Rumelili gönül dostlarının yoğun...

Rumeli Ve Balkan Dostları, İftar Programıyla Bir Araya Geldi

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'nun beraber düzenlediği iftar programı, Rumelilerin ve Rumelili gönül dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eylül ayında eğitim hayatına başlayacak olan İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin destek verdiği Rumeli Balkan Federasyonu'nun iftarı Fatih Belediyesi'nin Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. İftar davetine, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Afşin Balcı, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Ekrem Çalıkel, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Onay Cankurtaran, CHP Milletvekilli Bihlun Tamaylıgil, Gülay Yedekçi ve MHP Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, sanatçılar, iş adamları, akademisyenler ile birlikte çok sayıda Rumeli Balkan camiasından davetliler katıldı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak Rumelili dostlarla buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, "Bu iftar programı ile beraber binlerce Rumelili gönül dostlarımızla bir araya geldik. Aynı zamanda yeni kurulan üniversitemizi de bu sayede dostlarımıza duyurmuş olacağız. Üniversite olarak da Balkan Araştırmaları Merkezi kurarak her zaman Rumeli dernekleriyle yakın temaslar içerisinde olup bu sayede de ortak konferanslar ve kongreler düzenleme imkanlarımız olacak" dedi.

"KALİTELİ BİR EĞİTİME KAVUŞACAKLAR"

Yeni açılacak Rumeli Üniversitesi için de özellikle ilk öğrencilerine sunacak oldukları burs avantajlarından bahseden Profesör Doktor Salih Aynural, "Bu yıl eğitim hayatımıza başlıyoruz. Eylül ayında ilk öğrencilerimizi alacağız. Üniversitemizdeki meslek yüksekokullarımızda on beş programımızın çoğu burslu. Özellikle yöre burslarımız söz konusu. Bütün Trakya bölgesi İstanbul'da da Beylikdüzü'ne kadar olan bölgede ücretli bölümlerimize yüzde 25 burs temin ediyoruz. Bunun dışında lisans bölümlerimizi de yüzde yüz burslu yapıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimiz üniversitemizi tercih ederlerse hem burs imkanından faydalanabilir hem de kaliteli bir eğitime kavuşurlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber