Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı
Türkiye 13 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

Rus gazeteci heyeti Türkiye’de

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık" programı kapsamında Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye...

Rus gazeteci heyeti Türkiye’de

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık" programı kapsamında Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye gelen gazeteci heyeti, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret etti.

Rus gazeteci heyetinin ziyaret ettiği YTB Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin köklü tarihe dayandığına dikkat çekti. Türkiye ve Rusya'nın bölge açısından önemli devletler olduğunu belirten Bülbül, "Dönem dönem ilişkilerde dalgalanmalar olsa da ilişkilerimiz köklü tarihlere dayanıyor. Rusya ile ilişkilerimiz sadece ekonomi, siyasal ve turizm alanında değil, sosyal alanda da ilişkilerimiz mevcut" dedi.

"Türkiye eğitim alanında cazibe merkezi haline geldi"

Rusya Federasyonu'ndan gelen gazetecilere YTB'nin faaliyetlerini anlatan Bülbül, "YTB'nin 3 temel sorumluluk alanı var. Birincisi; Türkiye'nin diaspora ajansı faaliyetini yürütüyor. Yurt dışında yaşanan vatandaşlarımızın bulundukları ülkede aktif bireyler olması için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız onları bulundukları ülkede etkin bireyler yapmak. Avrupa ve ABD'de olumlu gelişmeler söz konusu değil. İslamofobi, ırkçılık, cami saldırıları artmış vaziyette. Farklı kimliklere ve kültürlere yönelik saldırılar da mevcut. Bunlara karşı yürütülen projelere destekler veriyoruz. İkinci olarak, soydaş ve akraba topluluklara yönelik faaliyetlerimiz var. Soydaş ve akraba topluluklarla kültürel ilişkilerimizin kuvvetlenmesi için projeler geliştiriyoruz. Üçüncü olarak, uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalarımız var. Uluslararası öğrencilere burslar veriyoruz. Bu yıl 180 ülkeden, 120 bin başvuru aldık. Her yıl 5 bin uluslararası öğrenciye burs veriyoruz. Geçen yıl 95 bin başvuru almıştık. Türkiye açısından olumlu gelişmelerin yaşanmamasına rağmen başvuru sayısı bu yıl 120'bine çıktı. Bu da Türkiye'nin eğitim açısından cazibe merkezi haline geldiğini gösteriyor" diye konuştu.

"Milletimiz 15 Temmuz'da dünyaya ders verdi"

FETÖ terör örgütü hakkında da uyarılarda bulunan Bülbül, Türkiye'de büyük farkındalık oluştuğunu aktardı. FETÖ'nün faaliyet gösterdiği ülkeler için tehlikenin devam ettiğini ifade eden Bülbül, "FETÖ insanlık tarihinin en sinsi terör örgütüdür. Tüm dünyada STK, okul ve hizmet adı altında terör faaliyetlerini yürütmektedir. Okullardan mezun ettikleri öğrencileri devletlerin stratejik yerlerine yerleştiriyorlar. Daha sonra uyuyan hücre gibi harekete geçiyorlar. Bu anlamda Türkiye'de büyük bir farkındalık oluştu. Milletimiz FETÖ'nün gerçek yüzünü gördü. Ancak faaliyet gösterdikleri ülkeler için tehditler devam ediyor. Milletimiz 15 Temmuz'da bir darbenin nasıl püskürtüleceğini göstererek dünyaya ders verdi" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber