Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Rus turistlerin kimlikle girişine turizmcilerden destek

Dışişleri Bakanlığının Rusların Türkiye'ye kimlikleriyle girişlerinin yolunu açacak çalışması, turizm sektörü temsilcilerini umutlandırdı

Rus turistlerin kimlikle girişine turizmcilerden destek

ANTALYA (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarının azaltılması için alınan tedbirler kapsamında Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmeleri için başlatılan çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Türkiye'ye en fazla seyahat eden milletlerin başını çeken Ruslar, son iki ayda yerini Almanlara bıraktı. Rusya'da yaşanan "ruble" krizine karşı geliştirilen tedbirler arasında Rusların Türkiye'ye kimlikleriyle seyahat edebilmeleri de yer alıyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu konudaki açıklamaları, turizm sektörü temsilcileri tarafından da olumlu bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörü temsilcileri olarak kendilerinin bu yönde teklifte bulunduklarını, hükümetin de teklif üzerinde önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Rusya'da pasaport almanın kolay olmadığını ifade eden Ayık, "Rusların kimlikleriyle seyahat edebilmeleri daha kolay olacaktır. Rusya'da yaşanan krize karşı alınacak tedbirlerden biri de bu. Talebimiz doğrultusunda neticelendiği takdirde Rus turist artacaktır" dedi. 

Turizm işletmelerinin gerek pazarlama, gerek tanıtım konularında her türlü tedbiri aldıklarını, almaya da devam ettiklerini belirten Ayık, "Bu yıl ciddi bir sıkıntı gözüküyor. Rus turist konusunda henüz net tabloyu göremiyoruz. Avrupa Birliği pazarı çok kaygı vermiyor ama Rusya pazarında kaygılarımız devam ediyor" diye konuştu. 

- "Hangi milletten olursa olsun, yeter ki gelsin"

Osman Ayık, Çinli turistlere sağlanacak e-vize kolaylığının bu ülkeden gelen turist sayısını artırabileceğini kaydetti. Sektör olarak alternatif pazarlara ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayan Ayık, "Her pazara girmek istiyoruz, nereden olursa olsun, yeter ki turist gelsin" diye konuştu. 

Ayık, şu anda Çinli turist sayısında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti.

- Seyahat özgürlüğünün turizme katkısı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman da Türkiye ile Gürcistan arasında nüfus cüzdanı ile seyahat etme anlaşması bulunduğunu, aynı anlaşmanın Ruslar için de geçerli olabileceğini dile getirdi. 

Bu uygulamanın sadece bu yılki krizde değil, tüm yıllar açısından turizme olumlu etki oluşturacağına işaret eden Hacısüleyman, "Kimlikle giriş turizme önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Uygulamaya geçilirse turizm sektörü gerçekten mutlu olacak" diye konuştu. 

Hacısüleyman, Rusya ile ilgili kaygıların devam ettiğini anlattı. 

Avrupa pazarında da imajla ilgili sorun olduğunu dile getiren Hacısüleyman, siyasi açıdan Türkiye'nin iyi anlaşılamadığını kaydetti. 

Çinli turistlerde ise şu ana kadar herhangi bir artış olmadığını bildiren Hacısüleyman, "İnsanların seyahat edebilme özgürlüğü ne kadar olursa turizme o kadar katkı sağlanır. Çinlilere sağlanan kolaylık turist sayısını da artıracaktır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber