Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Ekim 2014 - 23:03 Yorum: 0

Rusya hiçbir zaman kriz nedeni olmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgaz seykiyatında Avrupa'ya karşı tüm sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Rusya hiçbir zaman kriz nedeni olmayacak

Uluslararası fikir kuruluşu Valdai'nin Soçi'de düzenlediği programa dahil olan Putin, 'Rusya hiçbir zaman kriz nedeni olmayacak. Avrupa'ya gaz sevkitatında bütün sorumluluklarımızı dikkatli ve çağında yerine getireceğiz' dedi.

Putin, önümüzdeki hafta Brüksel'de düzenlenecek Rusya-Avrupa Birliği-Ukrayna gaz müzakerelerinden müspet bir sonuç çıkmasını ümit ettiğini belirterek, 'Eğer böyle olursa hiçbir sıkıntı bulunmamakta ve olamaz ama anlaşma sağlanamazsa bizim transit borularımızdan izinsiz gaz kullanması riski söz konusu olur, bunun sonucunda de kriz çıkabilir ki biz bunu hiç istemiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmasında Ukrayna'da yaşanan gelişmelere yer veren Putin, şu anda en ciddi konunun Ukrayna'da savaşın tam şekilde durdurulması olduğunu kaydetti.

Rusya'ya kullanılan yaptırımlar

Putin, ABD'nin Rusya'ya yaptırım uygulayarak, 'bindiği dalı kestiğini' söyledi.

ABD'nin refahının büyük ölçüde ona güvenen yatırımcıya, yabancı dolar milyarderlerine ve Amerikan tahvillerine bağlı olduğunu izah eden Putin, bu güvenin aleni sarsıldığını ileri sürdü. Putin, çok sayıda ülkenin dolardan kaçarak, seçenek nakit birimleri arayışına girdiğini savundu. 

Batı'nın kendi eliyle oluşturduğu riskleri oradan kaldırmak için her seferinde daha çok bedel ödediğine vurgu oluşturan Putin, 'Zamanında onlar Afganistan'da Sovyetler Birliği ile soğuk savaşta çok grupları desteklediler, bu gruplar El-kaide ve Taliban çıktı' diye konuştu. 

Putin, son yaşanan gelişmelere baktığında, Batı'nın kendi kusur politikasının bedelini ödediği izlenimine kapıldığı anlatım etti.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

ETİKETLER: Rusya , hiçbir , zaman , kriz , nedeni , olmayacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber