Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Temmuz 2022 - 17:00 Yorum: 0

Rusya’dan ordu mensubu ve gazeteciler dahil 32 Yeni Zelanda vatandaşına yaptırım

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında Savunma Bakan Yardımcısı Mike Yadley ve Wellington Belediye Başkanı Andy Foster'ın...

Rusya’dan ordu mensubu ve gazeteciler dahil 32 Yeni Zelanda vatandaşına yaptırım

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında Savunma Bakan Yardımcısı Mike Yadley ve Wellington Belediye Başkanı Andy Foster'ın da bulunduğu 32 Yeni Zelanda vatandaşının misilleme gerekçesiyle yaptırım listesine alındığı bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'da süren operasyonları nedeniyle çok sayıda Rus diplomat, hükümet temsilcisi ve iş adamına yaptırım uygulayan Yeni Zelanda'ya Rusya'dan misilleme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralarında Savunma Bakan Yardımcısı Mike Yadley, Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Shane Arndell, Donanma Operasyon Komutanı Garin Golding, Silahlı Kuvvetler Komutan Yardımcısı Rose King, Wellington Belediye Başkanı Andy Foster, Auckland Belediye Başkanı Philip Bruce Goff, Dunedin Belediye Başkanı Aaron Garth Hawkins ve Nelson Belediye Başkanı Rachel Hadley Reese'in de bulunduğu çok sayıda ordu mensubu, belediye başkanı ve gazeteciden oluşan 32 kişinin yaptırım listesine alındığı ifade edildi.

Liste genişleyebilir

Bakanlık uygulanan yaptırım kararlarıyla ilgili olarak, "Yeni Zelanda hükümetinin, hem Rus yetkililer hem de aileleri ile iş dünyası ve medya temsilcilerine uyguladığı yaptırımlara yanıt olarak, bu ülkede Rus düşmanlığı gündemini oluşturan kamu organları, kolluk kuvvetleri ve gazetecilerden oluşan 32 Yeni Zelandalı yaptırım listesine eklendi" ifadelerini kullanırken, listenin daha da genişletilebileceğini aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber