Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 31 Ağustos 2014 - 12:33 Yorum: 0

Rusya'nın AB'den gıda ithalatını yasaklaması

ATO Meclis Başkanı Kulak: "Rusya pazarı, gerek Türkiye gerekse Çukurova'nın ekonomik göstergelerinin yükseltilmesi için büyük bir fırsat"

Rusya'nın AB'den gıda ithalatını yasaklaması

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak, ABD ve AB üyesi ülkelerden gıda alımı durdurulan Rusya pazarının, gerek Türkiye gerekse Çukurova'nın ekonomik göstergelerinin yükseltilmesi için büyük bir fırsat olduğunu bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, ATO Başkanı Atila Menevşe, ağustos ayı meclis toplantısında, cumhurbaşkanı seçiminin sona ermesinin ardından piyasa duyarlılığının daha az olacağı bir dönem beklediklerini belirterek, bu dönemin iş dünyası için verimli şekilde geçmesini diledi.

Odanın dış ticaretin artması için yaptığı çalışmalara değinen Menevşe, mobilya ve makine sektörlerinde uygulanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (URGE) faaliyetlerinin devam ettiğini, tekstil ve konfeksiyon sektörü için de en kısa sürede URGE projesi hazırlayıp Ekonomi Bakanlığı'na sunacaklarını vurguladı.

- Rusya'nın AB'den gıda ithalatını yasaklaması

Adana'nın ihracatını artırma çalışmalarının Rusya'nın, AB, ABD ve Kanada ürünlerine boykot kararı almasıyla daha da anlam kazandığına işaret eden Menevşe, "Düzenlediğimiz eğitimler, Rusya pazarına daha bilgili ve güçlü girmemizi sağlayacak. Rusya'nın, özellikle yaş meyve ve sebze alanında tedarikçisi olması beklenen Adana'yı, URGE destekli projelerle tekstil, makina ve mobilya sektöründe de ön plana çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

ATO Meclis Başkanı Kulak da Rusya'nın aldığı kararın, Adana'nın ihracat rakamlarının yeniden yükselmesi için bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

Türkiye adına yaşanan bu olumlu gelişmeyi en üst düzeyde ihracata yansıtmaları gerektiğine işaret eden Kulak, şunları kaydetti:

"Bu pazarın kalıcı ve karlı olabilmesi için de üretimden ambalaja, depolamadan ihracata kadar tüm evrelerini planlı yapmak zorundayız. Rusya pazarı, gerek Türkiye gerekse Çukurova'nın ekonomik göstergelerinin yükseltilmesi için büyük bir fırsat. Rusya'nın, özellikle narenciyenin yanı sıra yaş meyve ve sebze konusundaki taleplerini karşılayabilecek potansiyelimiz var. Bu fırsatı planlı ve kaliteli üretimle bütünleştirerek şansa dönüştürmeliyiz."

ABD ve Avrupa Birliği’nin, Ukrayna krizi bağlamında oynadığı rol nedeniyle Rusya'ya karşı devreye soktuğu ekonomik yaptırımlara bu ülke "gıda ambargosu" kararıyla karşılık vermiş, Rusya da 7 Ağustos'tan bu yana AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya'dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını bir yıllığına durdurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber