Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Kasım 2020 - 11:23 Yorum: 0

Rüzgarda çifte rekor

Türkiye'nin yenilenebilir enerji atağı rekorlarla devam ediyor. En önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgarda 25 Kasım'da iki rekor birden...

Rüzgarda çifte rekor

Türkiye'nin yenilenebilir enerji atağı rekorlarla devam ediyor. En önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgarda 25 Kasım'da iki rekor birden kırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre, ilk olarak 25 Kasım Çarşamba günü 153 bin 35 MWh ile rüzgardan en yüksek günlük elektrik üretim miktarına ulaşıldı. Böylece 6 Kasım tarihine ait günlük üretim rekoru kırıldı. Türkiye tarihinin en yüksek rüzgardan elektrik üretimi 25 Kasım'da yapıldı.

Aynı gün rüzgarda bir ilk daha yaşandı. 25 Kasım Çarşamba günü tarihte ilk defa rüzgardan üretilen günlük elektrik diğer tüm yenilenebilir kaynakların toplamını geçti. 25 Kasım'da rüzgardan 153 bin 35 MWh elektrik elde edildi. Bu miktar 94 bin 470 MWh'lik hidrolik, 28 bin 391 MWh'lik jeotermal, 15 bin 686 MWh'lik biyokütle ve 13 bin 965 MWh'lik üretime sahip güneş enerji santrallerinin tümünün toplamını geride bıraktı. Türkiye enerji tarihinde ilk defa RES'lerden bir günde elde edilen elektrik üretimi tüm diğer yenilenebilir enerji santralleri toplamında fazla gerçekleşti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber