Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 15:03 Yorum: 0

Saadet Partisi Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Burcu Çetinkaya açıklaması:

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Burcu Çetinkaya açıklaması:

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Burcu Çetinkaya, OECD ülkeleri arasında, öğretmenlere en düşük maaş veren ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Eğitimin bir ülkenin öncelikli meselesi olduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, eğitim veren öğretmenlere de gerekli değerin verilmesi gerektiğini ifade etti. OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaş veren ülkelerden birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Başkan Çetinkaya, "Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3- 4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkanı temin edemeyen bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Cüzdanıyla idealleri arasında sıkışan bir öğretmenden idealist bir gençlik yetiştirmesini beklemek hayalciliktir." dedi.

Bunun yanı sıra, öğretmenlerin üzerindeki müfredat baskısının bazı öğrenciler için öğrenmeyi zorlaştırdığını belirten Başkan Çetinkaya, ülkede öğretmen açığı olmasına rağmen, az sayıda öğretmen ataması yapıldığını savundu. Başkan Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardır. 350 bin öğretmen atama beklerken 40 bin öğretmen ataması yapılmaktadır. Yüksek puanlarla eğitim fakültelerine girip, okullarını başarıyla bitiren, KPSS'de de en yüksek puanları alan gençlerimiz hala işsizdir. Birçok gencimiz işsiz gezmekten dolayı bunalıma girmektedir. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir."

Öte yandan, Türk eğitim sisteminin ezberci bir yapıya dönüştürüldüğünü de kaydeden Başkan Çetinkaya, "Eğitim sistemimiz öğrencilere sadece bilgi yüklemeyi amaçlayan ezberci bir sistemdir. Bu sistemde yorum ve analiz yapabilen, iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, faydalıy ile zararlıyı birbirinden ayırabilecek üretken ve verimli kavrayışa sahip gençler yetiştiremiyoruz. Sınavda farklı bir soruyla karşılaşan ezberci gençler başarılı olamamaktadır." ifadelerini kullandı.

24 Kasım Öğretmenler Gününün temennilerin sıralandığı bir gün olmaktan çıkarılıp, öğretmenlerinin sorunlarının konuşulduğu bir gün haline gelmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğretmenlerimizin büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Her şeye rağmen öğretmenlerimizin sistemden ve dayatmalardan kaynaklanan sıkıntıları aşarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin kalplerinde; iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın yer bulmasının gayretinde olacağına inanıyoruz. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber